Două reprize diametral opuse: Ceahlăul II Piatra Neamţ – FCM Bacău 1-2 (1-0)


Lidera seriei I a Ligii a III-a la fotbal a obţinut o nouă victorie în deplasare, însă a fost un succes conturat în partea secundă a meciului, după o primă repriză de coşmar, în care elevii lui Gheorghe Poenaru au găsit spaţiul porţii adverse abia în minutul 44.
Tânăra echipă gazdă şi-a afişat din start intenţia de a juca la aşteptare, acceptând dominarea adversarului şi declanşând contraatacuri rapide. Dintr-o astfel de fază a apărut şi prima ocazie a meciului, în minutul 27, când pietrenii au obţinut o lovitură liberă de la 20 de metri lateral stânga, iar Ciocoiu a expediat balonul în transversala porţii lui Stamatin.
Ceahlăul II a deschis scorul în minutul 36, după o cursă impetuoasă a fundaşului stânga Staicu, finalizată cu un şut la colţul scurt din colţul careului mare.
Băcăuanii şi-au revenit cu greu, iar prima lor fază periculoasă s-a produs în penultimul minut al primei reprize, atunci când Apostol a centrat din lovitură liberă, Vraciu a reluat cu capul din 8 metri în portarul advers, balonul a ricoşat la Lozneanu, care a înscris, dar golul a fost corect anulat pe motiv de ofsaid.
Oaspeţii au ieşit de la cabine cu o altă atitudine, decişi să întoarcă rezultatul şi, în minutul 52, au reuşit egalarea, Lipovanu înscriind cu un şut la colţul lung de la 16 metri lateral dreapta, cu toată opoziţia portarului Barna. Patru minute mai târziu, băcăuanii au înscris din nou, de data aceasta prin Boghian, care a finalizat o centrare a lui Vraciu, însă golul a fost anulat în urma semnalizării eronate a asistentului ieşean Ştefan Tudorache.
Golul victoriei băcăuane a venit în urma unei faze controversate: asistentul Zoltan Simo a semnalizat o aruncare de la margine pentru gazde, centralul bârlădean Iulian Andronache a ignorat-o, oaspeţii au continuat faza, Vraciu a pătruns pe stânga şi a înscris din careu cu şpiţul, la colţul lung. Până la final, elevii lui Gheorghe Poenaru au controlat jocul, dar nu au mai izbutit să înscrie deşi şi-au mai creat ocazii, eroii ratărilor fiind Boghian şi Curiliuc.
CEAHLĂUL II: Barna – Apetrei, Rotaru, Gorea, Staicu – Bordeianu (79 Hapciuc), Diaconu, Marc, (64 Tabacariu), Gheorghiu, Ciocoiu (35 Chitoşcă) – Bobric (67 Moldovan). Antrenor: Mihai Ionescu.
FCM BACĂU: Stamatin – Codreanu (80 Curiliuc), Lozneanu (68 Luncanu), Ursu, Eudean – Lipovanu, Întuneric (53 Apostu), Apostol (86 Bursuc), Mihălăchioae, Vraciu – Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.