EXCLUSIVITATE/SIMONA AMÂNAR: „Fiecare medalie pe care am cucerit-o are un loc important în sufletul meu”


Una dintre cele mai valoroase sportive din istoria gimnasticii mondiale a fost prezentă la Campionatele Naţionale Individuale de Gimnastică pentru junioare care au avut loc în Sala sporturilor din Bacău. Simona Amânar are un palmares care-ţi taie respiraţia: 7 medalii olimpice (3 de aur), 10 medalii la Campionatele Mondiale (6 de aur) şi 12 medalii la Campionatele Europene (6 de aur). Iată, în cele ce urmează, interviul acordat Bacăului Sportiv de fosta mare campioană.
Rep.: Cu ce treburi ai venit la Bacău ?
Simona Amânar: În primul rând, am venit aici în calitate de arbitră, dar şi ca o iubitoare a gimnasticii. Eu sunt şi vicepreşedintă a Federaţiei Române de Gimnastică şi m-am bucurat să fiu alături de fetiţe şi să le urmăresc. Pot să spun că fetele sunt frumoase, foarte curate în mişcare şi cred că au un foarte mare talent să meargă mai departe, dar totul depinde de cât de mult sunt susţinute de familii în primul rând şi de cât de sănătoase sunt.
Rep.: Ce altceva mai faci, cu ce te ocupi?
S.A.: Sunt asistent universitar la Universitatea de Vest din Timişoara, în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică, momentan acesta e job-ul meu. În afară de asta, sunt vicepreşedintă a Federaţiei Române de Gimnastică şi arbitră.
Rep.: Dintre toate medaliile pe care le-ai cucerit de-a lungul carierei, care îţi este cea mai dragă?
S.A.: Toate îmi sunt dragi, fiecare are câte un loc important în sufletul meu. Nu pot să spun că ţin mai mult la o anumită medalie, pentru mine sunt la fel de importante, fiindcă reprezintă munca mea de atâţia ani.
Rep.: Ai vreun regret pentru vreo medalie pe care ţi-ai fi dorit-o şi n-ai obţinut-o?
S.A.: Nu, n-am absolut niciun regret pentru absolut nicio medalie.
Rep.: Cum apreciezi nivelul actual al gimnasticii româneşti ? În condiţiile în care a existat un regres, se merge pe drumul bun după mondialele de la Rotterdam?
S.A.: Eu zic că nu e niciun regres. Fetele au muncit foarte mult, au ajuns acolo atât cât s-au antrenat, dar au dovedit că sunt singurele de la mondiale care nu au ratat. Atât au putut la momentul de faţă, dar sunt sigură că în viitor vor merge şi mai bine.
Rep.: La ce ar trebui să ne aşteptăm pentru Olimpiada din 2012, dacă e să ne raportăm la momentul actual?
S.A.: Eu zic că şi la Campionatul mondial de anul viitor vor fi mult mai multe medalii şi vom vedea un alt nivel al fetelor noastre.

Un comentariu la „EXCLUSIVITATE/SIMONA AMÂNAR: „Fiecare medalie pe care am cucerit-o are un loc important în sufletul meu””

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.