Cu sufletul la gură: Petrotub Roman – FCM Bacău 0-1 (0-1)


Echipa antrenată de Gheorghe Poenaru a trecut cu bine peste un nou hop major, este vorba de deplasarea de la Roman, obţinând 3 puncte mari pe un teren de unde nu multe formaţii vor pleca neînvinse. Păcat că un derby, fie el şi de Liga a III-a, s-a desfăşurat într-un anonimat aproape total, atmosfera fiind întreţinută doar de galeria FCM-ului.
Gazdele au început partida cu un singur vârf de atac şi cu intenţia clară de a juca la aşteptare, acceptând dominarea adversarului şi declanşând contraatacuri periculoase. Romaşcanilor le-a mers în primele 10 minute, când şi-au creat două bune situaţii, prin Ungurianu (şut puţin alături) şi Vulpe (şut respins în corner de Stamatin). După aceea, băcăuanii au pus stăpânire pe joc, dar au ratat o sumedenie de ocazii prin Vraciu şi Boghian, asta şi din cauza intervenţiilor excelentului Costea. Golul a căzut în minutul 36, când fundaşul romaşcan Marin a deviat în propria poartă un balon centrat de Apostol din lovitură de colţ. Cu un minut înainte de pauză, FCM-ul a avut ocazia desprinderii, la o frumoasă acţiune personală a lui Vraciu, care l-a depăşit elegant pe Marin, a rămas singur cu Costea, dar a şutat în acesta.
Repriza secundă a avut o cu totul altă faţă, asta şi deoarece Costel Enache a introdus pe teren al doilea vârf de atac, dar primele ocazii ale mitanului al doilea au aparţinut tot oaspeţilor, prin Lozneanu (min. 57, vole peste poartă din 8 metri) şi Menghia (min. 62, şut puţin alături, după o cursă de 40 de metri). Petrotubul a ratat ocazia meciului în minutul 63, când Vulpe a şutat puternic din centrul careului, Stamatin a respins in extremis, mingea i-a revenit vârfului romaşcan, care a trimis cu capul pe lângă poarta goală. Nouă minute mai târziu, Apostol a centrat din lovitură liberă, Vraciu a reluat cu capul, însă mingea a lovit stâlpul din dreapta al porţii lui Costea. Pe final, gazdele s-au aruncat în atac, sărind peste faza de construcţie, au aruncat mingi cu nemiluita către careul băcăuan, însă reduta oaspeţilor a rezistat cu bine, Stamatin a fost foarte sigur în toate intervenţiile pe care le-a avut, iar FCM Bacău a obţinut trei puncte mari pe terenul unei contracandidate la promovare.
PETROTUB ROMAN: Costea – Pop (46 Lupuşoru), Ghidarcia, Marin, Drugă – Vlaicu, Săriţanu, Ungurianu, Popa, Pătraşcu (46 Alexandru; 83 Petrila)- Vulpe. Antrenor: Costel Enache.
FCM BACĂU: Stamatin – Codreanu, Lozneanu, Ursu, Eudean – Menghia (65 Lipovanu), Mihălăchioae, Întuneric (90 Bursuc), Apostol (88 Apostu) – Vraciu (80 Curiliuc), Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru.

Arbitru: Marius Bocăneală (Galaţi). Asistenţi: Cătălin Teodor (Brăila) şi Joszef Fodor (Odorheiu Secuiesc).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.