Recital Ţupală: U16 Bacău – U16 Suceava 4-2 (2-2)


După înfrângerea sucevenilor din prima etapă a campionatului, 0-6 la Iaşi, coroborată cu succesul băcăuanilor de la Piatra Neamţ, s-ar fi putut crede că elevii lui Ştefan Apostol şi Cornel Codreanu vor avea o misiune uşoară în partida de duminică.
Nu a fost deloc aşa, oaspeţii deschizând scorul în minutul 3, când Vornicu a şutat de la 18 metri sub transversală. Băcăuanii au egalat în minutul 14, când Ţupală a transformat precis penalty-ul acordat de Emil Voicu în urma unui fault comis asupra lui Daniel Filip.
Acelaşi Ţupală, omul meciului, şi-a adus echipa în avantaj în minutul 25, cu o lovitură de cap, în urma unei excelente centrări a lui Dănilă. La acest scor, vârful băcăuan şi-a mai creat două bune situaţii, însă mingea a lovit barele porţii adverse. Şi cum ocaziile se răzbună, sucevenii au egalat în minutul 39, când Plăcintă a finalizat cu un şut la colţul lung un contraatac tăios.
Paradoxal, oaspeţii au ieşit mai decişi de la cabine şi au dominat începutul reprizei secunde, dar Bacăul a revenit în joc şi, în minutul 57, după un corner, Scânteie a deviat cu capul pentru Pavel, care a înscris din mijlocul careului pentru 3-2.
Ţupală a ieşit din nou la rampă în minutul 70, când a scăpat pe dreapta şi a înscris pe lângă portar după o cursă impetuoasă, stabilind scorul final.
Tânăra echipă băcăuană a trecut, aşadar, cu bine peste hopul cauzat de schimbarea băncii tehnice, din cauză plecării lui Giani Florian la Sportul Studenţesc, şi a acumulat maximum de puncte după primele două runde.
BACĂU: Petrariu – D. Filip, Pavel, Popa, Dănilă – Aghirculesei (min. 50 Humuţă), Cl. Filip, Scânteie (min. 64 Mişca; min. 76 Rotaru), Gheorghe – Bucur (min. 79 Lupu), Ţupală. Antrenori: Ştefan Apostol şi Cornel Codreanu.
SUCEAVA: Puianu – Radu (min. 80 Prelipcean), Huzdup (min. 74 Cerlinca), Siminicariu, Amanaloaei – Carcea, Strugariu (min. 73 Mantu), Tudose, Plăcintă – Costan (min. 66 Georgescu), Vornicu. Director tehnic: Paul Popovici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.