Fotbal cu linguriţa: FCM BACĂU – S.C. BACĂU 0-0


Derby-ul orgoliilor băcăuane, dar şi al etapei a IV-a din Liga a III-a i-a dezamăgit pe cei circa 400 de spectatori prezenţi în tribunele stadionului „Municipal”. Cele două echipe au oferit mult prea puţin fotbal, chiar şi pentru un meci din al treilea eşalon şi au încheiat la egalitate un meci de uitat.
Gheorghe Poenaru a început, surprinzător, cu Apostu în primul 11 şi cu Lipovanu în banda stângă, în timp ce Doboş a încercat să joace rolul mijlocaşului de creaţie. De partea cealaltă, Ciprian Panait a jucat, ca de obicei, cu doi închizători şi cu un singur vârf, Ungureanu, schimbat după doar jumătate de oră.
Prima mare ocazie a meciului a venit în minutul 16 şi a aparţinut oaspeţilor, Vasiliu reluând în bară o centrare a lui Petrea. În următoarele două minute, FCM-ul a avut două bune situaţii, dar portarul Satco a intervenit salutar la şuturile expediate de Doboş şi Lipovanu.
În mitanul secund, Panait l-a urcat pe Răduţoiu la mijloc, Poenaru l-a introdus inspirat pe Curiliuc, însă atacantul FCM-ului a ratat ocazia meciului la numai un minut după ce a intrat, trimiţând peste poarta goală din 4 metri, după o combinaţie cu Vraciu.
Sport Club a jucat la ciupeală în partea a doua a jocului şi singura mare ocazie pe care a avut-o, în minutul 70, s-a datorat unei pase prea încete a lui Eudean către propriul portar, însă Stamatin a ieşit inspirat şi l-a blocat pe Dediu. În rest, o dominare oarbă a gazdelor, trageri de timp cu duiumul ale oaspeţilor, după principiul „scopul scuză mijloacele”.
Cu toate acestea, echipa lui Gheorghe Poenaru ar fi putut da lovitura în cel de-al doilea minut de prelungiri, însă excelentul Satco a respins de lângă bară şutul lui Luncanu.
Inspirată delegarea lui Emil Voicu, arbitrul băcăuan conducând foarte bine partida. De remarcat este şi fair-play-ul din teren, jucătorii ambelor combatante nerecurgând la faulturi dure.
FCM BACĂU: Stamatin – Codreanu, Lozneanu, Ursu, Eudean – Doboş, Apostu (min. 69 Taban), Apostol, Lipovanu (min. 52 Curiliuc) – Vraciu (min. 78 Luncanu), Boghian. Antrenor: Gheorghe Poenaru.
S.C. BACĂU: Satco – Răduţoiu (min. 89 Banu), Matei, Bamba, Dobârceanu – Pintea, De Grood – Vasiliu (min. 90 Doicaru), Petrea (min. 46 Dediu), Pricop – Ungureanu (min. 32 Drăgan). Antrenor: Ciprian Panait.

Un comentariu la „Fotbal cu linguriţa: FCM BACĂU – S.C. BACĂU 0-0”

  1. Am spus inspirată, în sensul că la numai un minut după ce a fost introdus, a avut acea ocazie. Şi-apoi, în precedentele două meciuri, el înscrisese de fiecare dată…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.