Puteau şi meritau mai mult: FCM BACĂU – PETROLUL PLOIEŞTI 2-3 (0-1)


Microbiştii care n-au luat marţi după-amiază drumul stadionului „Municipal” au numeroase motive de regret. Partida dintre FCM şi Petrolul a fost una dintre cele mai spectaculoase văzute la Bacău în ultimii ani şi a avut aproape de toate. Aproape, fiindcă n-au fost cartonaşe roşii, ceea ce e un lucru bun, fiindcă au lipsit durităţile, dar n-am avut nici penalty-uri, ceea ce e un lucru rău, fiindcă arbitrul Daniel Decă a mutat cu de la sine putere un fault comis în careul oaspeţilor în afara suprafeţei de pedeapsă.
Bacăul a început mai bine şi, în minutul 13, Luncanu a finalizat cu un şut puternic o centrare a lui Doboş, dar portarul Vlad a reuşit să respingă. Şase minute mai târziu, Gafiţa a centrat de pe stânga şi l-a găsit nemarcat pe Păun în mijlocul careului gazdelor, fundaşul ploieştean deschizând scorul cu o precisă lovitură de cap. Gazdele au presat în ultimul sfert de oră al primului mitan, fără succes, însă, asta şi din cauza unui portar petrolist în mare formă.
Repriza secundă a început în trombă, cu ocazii de ambele părţi, însă băcăuanii au fost cei care au punctat, în minutul 57, la capătul unei faze de manual: centrare Luncanu de pe stânga, recentrare a lui Lipovanu din careu lateral dreapta şi vole Curiliuc imparabil pentru 1-1.
Oaspeţii s-au trezit rapid, împinşi, însă, discret de la spate şi de „centralul” Decă iar, în minutul 60, Budescu s-a jucat cu apărarea băcăuană şi a finalizat o acţiune personală cu un şut precis din 8 metri, readucându-şi echipa în avantaj. Acelaşi Budescu, introdus inspirat de Răchită în minutul 55, a finalizat cu un şut plasat din mijlocul careului gazdelor, o centrare ideală a lui Cr. Vlad, în minutul 63.
Se părea că soarta meciului e decisă, însă Boghian n-a fost de acord şi a înscris în minutul 69 cu un şut frumos aproape de vinclu, relansând partida. Bacăul s-a aruncat peste „găzari” cu toate liniile, i-a îngrămădit în propria jumătate, a avut şi un penalty neacordat, dar n-a mai reuşit să ducă jocul în prelungiri.
Un joc frumos, spumos chiar, la capătul căruia un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil, dar „mânjii” lui Gheorghe Poenaru au părăsit stadionul în aplauzele spectatorilor, ceea ce spune multe despre ambiţia şi determinarea cu care ei au abordat întâlnirea.
FCM BACĂU: Roca – Apostol, Lozneanu, Ursu, Eudean – Lipovanu, Bursuc, Menghia (min. 51 Boghian), Luncanu – Doboş (min. 64 Mihălăchioaie)- Vraciu (min. 36 Curiliuc). Antrenor: Gheorghe Poenaru.
PETROLUL: A. Vlad – Burlacu, Păun, Bozga, P. Stoica – Neagoie, Stănescu (min. 64 Fl. Dumitru) – C. Stoica, Cr. Vlad, Gafiţa (min. 55 Budescu) – M. Ene (min. 82 Benga). Antrenor: Valeriu Răchită.
Arbitru: Daniel Decă (Brăila). Asistenţi: Cătălin Teodor (Brăila), Cătălin Guloiu (Tisău – BZ). Rezervă: Mihai Harabagiu (Bacău). Observator: Iosif Olah (Sf. Gheorghe).

3 comentarii la „Puteau şi meritau mai mult: FCM BACĂU – PETROLUL PLOIEŞTI 2-3 (0-1)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.