Două goluri frumoase şi un arbitru buimăcit de căldură: CSM Petrotub Roman – FCM Bacău 2-2 (0-0)


CSM Petrotub şi FCM Bacău au terminat la egalitate partida amicală disputată vineri după-amiază pe stadionul „Moldova” din Roman, la capătul unui joc asupra căruia canicula şi-a pus amprenta din plin, mai ales în prima repriză.
Deşi romaşcanii au început jocul cu garnitura a doua, elevii lui Gheorghe Poenaru au avut probleme în a se apropia de careul advers, iar atunci când au făcut-o, s-au lovit de încăpăţânarea unui arbitru localnic despre care am aflat că se intitulează Dumitriu şi „Ricky” (deşi, după maniera în care a arbitrat, mai potrivit ar fi „Freeky”). Acesta le-a refuzat băcăuanilor vreo două lovituri libere din apropierea suprafeţei de pedeapsă dar şi un penalty, la o fază la care un fundaş romaşcan şi-a depus candidatura pentru un post de trăgător la naţionala de volei.
În repriza secundă s-a mai răcorit puţin, Gheorghe Poenaru a făcut şapte schimbări la pauză, în timp ce Costel Enache şi-a introdus titularii dar, paradoxal, băcăuanii au pus stăpânire pe joc. Astfel, în min. 60, Curiliuc a scăpat singur spre poarta adversă şi l-a lobat elegant, de la 16 metri, pe portarul Costea, deschizând scorul. Douăsprezece minute mai târziu, Menghia, noua achiziţie a FCM-ului, şi-a executat fosta echipă cu un gol de senzaţie, şut de la 25 de metri direct la vinclu.
Gazdele au redus din diferenţă în minutul 80, atunci când arbitrul a dictat cu uşurinţă penalty la o cădere teatrală în careu a unui atacant romaşcan, lovitura de pedeapsă fiind transformată de Vulpe. Atipic pentru un meci amical, „Freeky” Dumitriu a prelungit jocul cu 4 minute, iar în ultimele secvenţe, Alexandru a expediat un şut înşelător la colţul lung de la circa 20 de metri lateral stânga, stabilind şi scorul final.
Pentru a fi corecţi, trebuie spus că „fluieraşul” romaşcan le-a disperat şi pe gazde în repriza secundă cu mai multe decizii anapoda, individul lăsând impresia că a citit pe undeva că s-a abrogat legea avantajului.
FCM Bacău (prima repriză): Roca – Codreanu, Lozneanu, Ursu, Eudean – Huiban, Taban, Apostol, Doboş – Vraciu, Boghian.
FCM Bacău (repriza a II-a): Stamatin – Mihălăchioaie, Lozneanu (Lupu, Agheorghiesei), Ursu (Bursuc), Eudean (Bejan) – Lipovanu, Întuneric, Apostu, Huiban (Puşcaşu) – Menghia, Curiliuc. Antrenor: Gheorghe Poenaru.
CSM Petrotub Roman: Geoacăş – Pop, Petrila, Gafiţa, Drugă – Pătraşcu, Marin, Săriţanu, Alexandru – Marţolea, C. Ţapu. Au mai jucat: Costea, Vlaicu, Ghidarcia, Harbuzaru, Vulpe şi Ungureanu. Antrenor: Costel Enache.

Un comentariu la „Două goluri frumoase şi un arbitru buimăcit de căldură: CSM Petrotub Roman – FCM Bacău 2-2 (0-0)”

  1. Salut,

    Am fost la meci. Aberati degeaba. Penalty-ul romascanilor a fost acordat corect de central, dar si voi ati avut un penalty, care nu s-a acordat. A fost singura greseala. Pai normal ca a prelungit meciul cu 4 minute. S-au facut atatea schimbari! Oricum va rupem cand veniti la Roman!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.