Feniuc şi Cîrstea, pe podium la „naţionalele” de probe combinate


În zilele de 22 şi 23 iulie, la Bucureşti au avut loc Campionatele Naţionale de probe combinate pentru seniori, tineret şi juniori II. În competiţia masculină de decatlon, Ionuţ Feniuc (SCM Bacău) s-a clasat al doilea, cu un total de 6796 de puncte, nou record personal. De altfel, atletul băcăuan a avut un sezon marcat de accidentări (ruptură musculară pe muşchii abdominali şi un edem pe inghinalul piciorului stâng), izbutind, cu toate acestea, să termine cu bine concursurile la care a participat. L-am rugat pe Ionuţ Feniuc să ne relateze derularea competiţiei de joi şi vineri.
„În primul rând, sunt foarte bucuros că am reuşit să termin concursul şi cele 10 probe. Din cauza unor accidentări mă temeam că nu voi duce la bun sfârşit toate probele, de altfel primele au fost mai modeste din punct de vedere al performanţelor, la 100 m şi la săritura în lungime. Am reuşit pe parcurs să-mi recapăt încrederea în forţele proprii (cu calmante şi unguente încălzitoare) şi uşor-uşor am intrat în ritmul de concurs. În următoarele probe, am reuşit să-mi ridic nivelul evoluţiilor şi preciziei în probele tehnice, respectiv la înălţime şi prăjină. După o primă zi de concurs relativ bună, la capătul căreia eram pe locul 4, a II-a zi a fost una echilibrată ,nivelul competiţiei a crescut, iar eu am prins ritmul care-mi convenea, în ciuda durerilor suportate. Din păcate, în cursa mea de urmărire spre locul 1 am ajuns pe locul al II-lea înainte de penultima probă, loc pe care am şi încheiat competiţia. A fost un concurs greu, dur, echilibrat, cu o încărcătură psihică foarte mare în primul rând fiindcă trebuia să-mi depăşesc problemele de sănătate şi în al doilea rând datorită adversarilor foarte puternici.”
În aceeaşi competiţie, Mihai Adrian Cîrstea a cucerit titlul naţional la tineret, obţinând medalia de bronz în întrecerea seniorilor, cu un total de 6721 de puncte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.