Asaltul spre podium a început la Piatra Neamţ


Handbaliştii de la Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău se află de luni în tradiţionalul cantonament de la Piatra Neamţ. Deşi, după cum spune antrenorul Gabriel Armanu, aceasta e cea mai grea perioadă din viaţa unui sportiv, nimeni nu crâcneşte.
„E foarte greu, dar aşa şi trebuie să fie”, spun la unison componenţii Ştiinţei, care sunt conştienţi că îi aşteaptă poate cel mai greu sezon de la revenirea în Liga Naţională.
„Nu ştiu ce-aş putea să le mai cer, randamentul băieţilor nu e de 100%, ci de 110%”, afirmă Gabriel Armanu. În pofida efortului extenuant, din „program” nu lipsesc poantele sau, altfel spus, „caterinca”.
Un lucru foarte important într-un colectiv sportiv e atmosfera, care la echipa băcăuană e una excelentă. Handbaliştii lui Gabriel Armanu n-au început alergarea înainte de a se aduna, aşa cum o fac la time-out-uri, şi de a striga numele echipei al cărei tricou cu onoare îl poartă.
Duminică, aşa cum o cere tradiţia cantonamentelor trecute, antrenamentul va consta în urcarea muntelui Ceahlău. Oricât de greu ar părea, la final, răsplata va fi pe măsură, fiindcă băieţii vor fi aşteptaţi cu grătarul încins de maseurul Gheorghe Matachi şi de managerul Dorel Sanie.
Ştiinţa va reveni acasă pe 14 iulie, după care vor începe şi partidele amicale. Astfel, a fost deja perfectată o „dublă” cu CSU Suceava, pe 24 iulie în deplasare şi pe 28 acasă.
Rămâneţi pe Bacăul Sportiv, în această după-amiază veţi putea vedea un video-reportaj realizat în cantonamentul Ştiinţei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.