EXCLUSIVITATE/PAULO FARIA: „Bacăul are cei mai frumoşi suporteri pe care i-am văzut în toată cariera. Le mulţumesc şi îi îmbrăţişez!”


Bacăul Sportiv a realizat un interviu în exclusivitate cu proaspătul deţinător al Cupei Challenge la handbal masculin, antrenorul echipei Sporting Lisabona, Paulo Faria. Acesta vorbeşte pentru dumneavoastră despre ce simte un antrenor câştigător de cupă europeană, despre prietenia cu Gabriel Armanu şi despre frumoasele amintiri pe care le are despre Bacău.
Rep.: Cum e să fii antrenorul unei echipe deţinătoare a unei cupe europene ?
Paulo Faria: Simt o enormă bucurie şi, privind retrospectiv, dedic acest trofeu antrenorilor tuturor echipelor cu care am jucat în această competiţie şi cu care am avut relaţii cordiale. De asemenea, le doresc acestora să trăiască într-o bună zi bucuria pe care o trăiesc eu acum. Nu în ultimul rând, doresc să-i îmbrăţişez, prin intermediul dumneavoastră, pe toţi suporterii, jucătorii şi antrenorii din Bacău.
Rep.: Se poate spune că Sporting a disputat adevărata finală a competiţiei cu Ştiinţa Bacău?
P.F.: Fără niciun dubiu. Ştiinţa a fost cea mai puternică echipă pe care am întâlnit-o şi care ne-a creat cele mai mari probleme. N-am uitat ce noroc am avut la Bacău în ultimele secunde, când am scăpat fără să primim gol.
Rep.: Cât de mult v-au ajutat dvd-urile pe care vi le-a trimis Gabriel Armanu cu meciurile echipelor RD Slovan şi MMTS Kwidzyn ?
P.F.: Gabi este un foarte bun prieten, care m-a ajutat enorm, mai ales cu meciurile echipei RD Slovan, pe care nu le-aş fi găsit în altă parte. Îl îmbrăţişez şi îi mulţumesc din suflet pentru ajutorul pe care mi l-a dat.
Rep.: Aveţi în vedere o colaborare cu clubul Ştiinţa Bacău, inclusiv prin participarea la turnee amicale?
P.F.: Bineînţeles, e foarte important să colaborăm cu echipe de calitate, aşa cum este Ştiinţa Bacău. În ceea ce priveşte participarea la turnee, aş fi bucuros, abia aştept să revin la Bacău.
Rep.: La aproape două luni de la călătoria în România, care sunt primele lucruri de care vă amintiţi despre Bacău?
P.F.: Am rămas cu imaginea unui club foarte bine organizat, cu antrenori şi jucători extraordinari, dar şi cu suporteri fantastici, cei mai frumoşi suporteri pe care i-am văzut în toată cariera mea. N-am uitat căldura cu care am fost înconjuraţi în oraşul dumneavoastră, de aceea vă spun din nou: Mulţumesc mult, Bacău !

3 comentarii la „EXCLUSIVITATE/PAULO FARIA: „Bacăul are cei mai frumoşi suporteri pe care i-am văzut în toată cariera. Le mulţumesc şi îi îmbrăţişez!””

  1. Cand citesti asemenea interviuri, cand vezi ca mai exista in lumea sportului si oameni de calitatea acestui extraordinar Paulo Faria, incepi sa crezi ca exista totusi sperante ca intr-o zi competitia sportiva sa revina la sensul si scopul ei originar – acela de a aduce oameni diferiti impreuna, de a lega prietenii, de a forma si modela caractere.
    Privind retrospectiv, pare ca amaraciunea eliminarii Stiintei din Challenge Cup nu mai e asa de mare cand stii ca te-a invins o echipa care s-a luptat cu tine corect pana la final si care, pe deasupra, are si un antrenor educat, care stie sa-si respecte si sa-si apropie ca prieteni fostii adversari.
    FELICITARI SPORTING, FELICITARI PAULO FARIA !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.