Comunicat de presă referitor la situaţia de la FCM Bacău

Primăria Bacău a reacţionat astăzi la scandalul iscat în jurul posibilei retrageri a echipei FCM Bacău din campionatul Ligii a II-a la fotbal, printr-un comunicat de presă pe care vi-l prezentăm în formă integrală:
În ianuarie 2009, echipa de fotbal FCM Bacău se afla pe ultimul loc în Liga a II-a, condamnată la retrogradare, în Liga a III-a. În aceste condiţii nu se putea vorbi de performanţă, ci mai curând de dezastru.
Din raţiuni care ţin de dragostea pentru sport, aşa cum am sprijinit echipele municipale de handbal şi volei, echipe care astăzi se bat în cupele europene, am decis implicarea în echipa de fotbal FCM Bacău.
În acest sens, am propus Consiliului Local înfiinţarea SC FCM Bacău în parteneriat cu AS FCM Bacău, precum şi alocarea a 25 miliarde de lei vechi, fonduri pe care le-am plătit în totalitate, obiectivul acestei societăţi fiind promovarea echipei fanion a oraşului în Liga I, în maximum 2 ani. Pentru atingerea acestui obiectiv şi în anul 2010 am propus Consiliului Local alocarea a 35 de miliarde de lei vechi dar, am cerut acţionarului minoritar, AS FCM Bacău, asociaţie controlată de Dumitru Sechelariu, să-şi precizeze foarte clar poziţia faţă de continuarea proiectului început şi acordarea pe viitor a licenţei de participare societăţii nou înfiinţate. Eventualul refuz al acestuia de a transfera licenţa de participare în viitoarele campionate va face imposibilă continuarea finanţării, deoarece alocarea de bani publici pentru o activitate pentru care nu deţii licenţă contravine legii.
Am decis finanţarea acestei echipe chiar în condiţiile în care AS FCM Bacău, în speţă Dumitru Sechelariu, încasează anual între 500.000 şi 1 milion de euro din spaţiile pe care, atunci când era primar, le-a concesionat pentru sprijinirea echipei de fotbal. Din păcate, cu aceşti bani se finanţează, de mai bine de 5 ani, alte activităţi, nicidecum fotbalul băcăuan, acesta fiind şi motivul pentru care am cerut anularea contractului de concesiune pentru spaţiile respective.
Astăzi, Dumitru Sechelariu şantajează Primăria folosindu-se de licenţa echipei de fotbal, licenţă care aparţine oraşului. Acesta doreşte cedarea din partea Primăriei a drepturilor privind spaţiile comerciale din Piaţa Centrală şi din Piaţa Sud pentru încă 6 ani, situaţie în care, el şi familia sa, ar ajunge să încaseze aproximativ 6 milioane de euro. Practic, în acest moment, viitorul echipei depinde doar de acordul lui Dumitru Sechelariu. Dacă acesta iubeşte fotbalul, aşa cum a declarat în nenumărate rânduri, ar trebui să cedeze definitiv licenţa către SC FCM Bacău SA,
Până în prezent, ne-am dovedit buna credinţă faţă de sprijinirea acestei echipe, conştienţi că în municipiul Bacău există iubitori de fotbal. În cazul în care colaborarea cu AS FCM Bacău va fi imposibilă, îi asigur pe toţi băcăuanii iubitori ai acestui sport că vom găsi soluţii pentru ca oraşul nostru să aibă, în cel mai scurt timp, o echipă de fotbal reprezentativă în Liga I.

Romeo Stavarache
Primarul Municipiului Bacău

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.