POARTA A FĂCUT DIFERENŢA (Ştiinţa Bacău – HCM Baia Mare 27-30, în Liga Naţională la handbal feminin)

Partida din această dimineaţă, de la sala „Orizont”, a stat sub semnul demisiei Gabrielei Manea, invocată de fostele (?) sale eleve printr-un banner afişat înaintea jocului şi lângă care, după meci, i-au strigat numele. La fel de adevărat este şi faptul că am văzut şi feţe deloc supărate de înfrângere, printre care şi cea a Oanei Bondar, care s-a hlizit în tribune tot meciul.
Revenind la meci, spectatorii au plecat cu impresia că HCM Baia Mare era o echipă de bătut, din păcate nimeni n-a înţeles decizia Adrianei Popa de a o ţine în poartă pe Elena Bogdan care, în 55 de minute, a avut doar 4 intervenţii!!! Introdusă pe final, Ramona Angheluţă a apărat două mingi în patru minute, sporind regretele gazdelor. Spre comparaţie, portarul titular al oaspetelor, Claudia Cetăţeanu, a avut nu mai puţin de 14 intervenţii, aici decizându-se partida.
La evoluţia foarte slabă a Elenei  Bogdan, trebuie adăugată şi prestaţia submediocră a Georgianei Vântu, autoare a unor ratări de pe semicerc inadmisibile pentru experienţa ei. Au mai fost şi cei doi arbitri gălăţeni, Adrian Dima şi Florin Ichim, care au dat pe-alocuri câte un brânci băimărencelor (inclusiv un gol perfect valabil anulat Ştiinţei) care, cu acest succes, au urcat pe locul 2.
Au existat şi plusuri în formaţia noastră, în primul rând la linia de 9 metri, unde interii Marilena Burghel şi Luciana Marin n-au fost cu nimic mai prejos decât mult mai experimentatele Anca Amariei şi Melinda Geiger. O evoluţie foarte bună a avut şi extrema dreaptă a Ştiinţei, Laura Chiper, autoare a 6 goluri. Din păcate, băcăuancele au ratat şi două aruncări de la 7 metri în momente-cheie: la ultima fază a primei reprize, la 13-15 şi cu 47 de secunde înainte de final, la 27-29.
Evoluţia scorului: 2-2 (min. 5), 4-6 (min. 12), 5-10 (min. 19), 9-12 (min. 24), 13-14 (min. 28), 13-15 (pauză), 15-18 (min. 34), 16-21 (min. 40), 21-23 (min. 46), 22-27 (min. 50), 26-28 (min. 55), 27-30 (final).
ŞTIINŢA BACĂU: Bogdan (4 intervenţii), Angheluţă (2) – Burghel (10), Marin (7), Chiper (6), Niga (2), Vântu (1), Matei (1), Ivan, Amoagdei. Antrenor: Adriana Popa.
HCM BAIA MARE: Cetăţeanu (14 interv.), Popovici, Matei – Geiger (9), Rudics (5), Kovacs (4), Pomohaci (4), A. Amariei (3), Oşan (2), Buceschi (1), Pop (1) şi Dobromir (1). Antrenori: Ioan Băban şi Costică Buceschi.

2 comentarii la „POARTA A FĂCUT DIFERENŢA (Ştiinţa Bacău – HCM Baia Mare 27-30, în Liga Naţională la handbal feminin)”

  1. Greu de inteles mentinerea pe teren a extremei stinga Vintu care a fost realmente ,,mina moarta” a echipei, a ratat nepermis de mult si nu si-a asumat sutul la poarta in momentele cind era in pozitie excelenta. Mentinerea pe banca a portarului Angheluta este dovada a lipsei de psihologie si pedagogie sportiva a antrenorului; introducerea in ultimele 5 minute a fost tirzie. Nu am inteles mesajul banner-ului; daca tot tin la Gabi Manea de ce nu au cistigat ca sa demonstreze mesajul. Asa… Trebuie sa mai spun un lucru: incercati jocul fara Blejusca-Vintu iar restul jucatoarelor incercati sa fiti ambitioase, jucati handbal si ajutati-o pe Adriana Popa sa va fie antrenoare pe mai departe.

    1. E greu de înţeles pentru noi, probabil că unii au răspunsurile la aceste întrebări.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.