Handbal masculin, Liga Naţională: Excursie la Braşov (SCM Rom Cri Braşov – Ştiinţa Bacău, duminică, ora 11.00)


Duminică, 13 decembrie, Ştiinţa Bacău va disputa ultimul meci al turului de campionat, la Braşov, cu lanterna roşie a clasamentului, Sport Club Municipal Rom Cri din localitate. Băcăuanii vin după două jocuri foarte grele, încheiate cu tot atâtea succese, la Chiajna cu Steaua şi la Roman, cu Bucovina Suceava, aşadar sunt pe val. Dincolo de orice consideraţii, inclusiv aceea că meciul trebuie tratat cu seriozitate, Ştiinţa n-are voie să piardă la Braşov şi, cu puţin ajutor dinspre Cluj-Napoca, s-ar putea căţăra pe ultima treaptă a podiumului.
După această rundă, campionatul se întrerupe până pe 31 ianuarie 2010, timp în care echipa naţională rămasă, din păcate, fără antrenor, va disputa şi play-offul pentru Campionatele Mondiale din 2011, în Finlanda.
Iată programul complet al etapei a XIII-a şi clasamentul: CSM Satu Mare – Steaua Bucureşti 28-29, HC Odorhei – CSM Medgidia, Univ. Transilvania Cluj – Pandurii Tg. Jiu, Bucovina Suceava – UCM Reşiţa, Dinamo Bucureşti – HCM Constanţa, Poli Timişoara – Minaur Baia Mare şi Rom Cri Braşov – Ştiinţa Bacău.

0 comentarii la „Handbal masculin, Liga Naţională: Excursie la Braşov (SCM Rom Cri Braşov – Ştiinţa Bacău, duminică, ora 11.00)”

 1. Final de stagiune pentru SCM HC Rom Cri Braşov in compania unui adversar redutabil – Stiinta Municipal Dedeman Bacau

  Întrucât nu se pune problema echipei câştigătoare, singurul obiectiv al gazdelor rămâne obţinerea unui rezultat onorabil în compania unui gigant al handbalului masculin autohton. „Nu ne gândim la victorie cu Ştiinţa Bacău, dar ne propunem să practicăm un joc bun şi să nu ne facem de râs. Sunt convins că va exista o mobilizare exemplară din partea băieţilor şi îmi doresc să oferim un spectacol de final spectatorilor. Este important să aducem câţiva jucători în pauza competiţională, întrucât în caz contrar nu ne putem îndeplini obiectivul, menţinerea în Liga Naţională“, ne-a precizat antrenorul braşovenilor, Vasile Curiţeanu.

  Pe ultimul loc în Liga Naţională de handbal masculin, SCM HC Rom Cri Braşov a achiziţionat zilele acestea trei internaţionali.

  În tentativa lor de a menţine echipa de la poalele Tâmpei în Liga Naţională, oficialii formaţiei braşovene au achiziţionat trei handbalişti cu o vastă experienţă internaţională. Aceştia au ajuns să participe la antrenamente sub comanda lui Vasile Curiţeanu, încă de la începutul lunii decembrie. Astfel, conducătorii grupării Rom Cri Braşov au ajuns la o înţelegere cu un centru de 35 de ani din Serbia, care ultima dată a evoluat la echipa turcă Besiktas Istanbul. Jucătorul de aproape doi metri a evoluat în semifinala de Cupa Challenge de la sfârşitul lunii aprilie, când Besiktas a întâlnit pe UCM Reşiţa.

  Cel de-al doilea handbalist transferat este tot din Serbia şi evoluează pe postul de inter dreapta. La 1,92 de metri şi 24 de ani, acesta a adunat până în prezent trei selecţii în Naţionala Serbiei.

  Totodată, conducătorii echipei braşovene au mai ajuns la o înţelegere cu pivotul Naţionalei Lituaniei, un jucător de 24 de ani şi 2 metri înălţime, care a evoluat ultima oară la o echipă de liga secundă din Germania. În același timp se negociază pentru achiziționarea unui inter stânga din Serbia sau Slovacia. Meciul de azi arbitrat de buzoienii Georgian Băducu și Răzvan Voicu.
  Meciul de la Brasov se va transmite secvențial la Radio Iași FM.

 2. hai stiinta! si succes in acctivitatea de jurnalist draga prietene florin filioreanu al tau prieten marius macarie!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.