Corespondenţă din Finlanda: ŞTIINŢA FORŢEAZĂ O MINUNE (Viesti Salo-Ştiinţa Bacău, 9 decembrie, ora 18.30)


Dupa ceva mai bine de două ore de zbor extrem de confortabil cu avionul companiei Finnair, compania naţională de aviaţie a Finlandei, deci mai puţin decât s-a facut de la Bacău la Otopeni cu autocarul clubului, condus cu măiestria ştiută de către Cristi, capitala finlandeză Helsinki, mai bine-zis Aeroportul Internaţional Helsinki, situat în oraşul Vantaa, în afara municipiului, a întâmpinat echipa de volei feminin Ştiinţa Bacău cu un cer acoperit si o temperatura de 3-4 grade.
Gazdele, inclusiv preşedintele clubului, domnul Joni NIEMI, le-au aşteptat pe băcăuance cu urarea de bun venit dar şi cu bucuria că meciul de miercuri, 9 decembrie ,de la ora 18.30, din Salo Halli începe cu un avantaj de două seturi dupa victoria de la Buzau, cu 3-1.
Deja profesorul Melu Manta şi elevele sale au avut un antrenament de acomodare în imensa SALO Halli, marţi fiind programate încă două, unul dimineaţa şi un altul după-amiază. Domnul preşedinte Joni NIEMI a ţinut să precizeze că vremea o să fie mohorâtă faţă de România, temperaturile aici nedepăşind 1-3 grade, iar cerul o sa fie mai mult noros. Oficialii meciului sunt deja prezenţi în capitala Finlandei: Alexander PAVLOV din Rusia si Grant MACINTYRE din Scoţia.
În mare parte, echipele de start pentru miercuri se ştiu, cântărind extrem de mult evoluţia din partida tur şi starea de sănătate, plus forma sportivă:
ŞTIINŢA Bacău: Iosef (Niţulescu), Herlea, Truţă (Rusu), Anghel, Purice, Polishchuk (Harbuz-Chivorchian), libero – Manu. Antrenor: prof. Melu Manta;
VIESTI SALO: H.M.Arminen (Kozyratska), Pasternak, R.L.Arminen (Rajala sau Kervinen), Hakkinen, Subbotina, De Carne, libero – Hamalainen. Antrenori: Tomy Lemminkainen si Tom Alatalo.
Suporterii din ţară aşteaptă practic un joc fără greşeală al “studentelor” pentru a răsturna situaţia calificării, chiar daca sunt şanse minime privind trecerea de turul doi al Cupei Challenge. Speranţa moare ultima!
Să fim realişti, gazdele sunt favorite, trăgătoarea belgiancă Virginie de Carne, ultima oară la formaţia rusă Spartak Omsk, fiind o jucatoare de bază. La fel de adevarat este că Virginie de Carne nu e singura jucătoare demnă de luat în seamă de la Viesti Salo. Ucraineanca Oksana Pasternak a fost şi este încă una dintre cele mai eficace jucatoare ale campionatului finlandez, în timp ce Rikka Arminen a fost decretată drept cea mai bună coordonatoare de joc în sezonul trecut.
Viesti Salo este lidera la zi a campionatului din Finlanda şi duminica trecută a fost aleasă, pentru al treilea an consecutiv, ,,Cea mai bună echipă a Finlandei”, în urma anchetei tradiţionale de sfârşit de an realizate de Clubul Jurnaliştilor Independenţi ,,Sport Turku”.
Florin Filioreanu – Radio România Actualităţi

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.