Handbal feminin, Liga Naţională: Deşi campionatul e întrerupt, Ştiinţa Bacău a picat pe ultimul loc !


Echipa feminină Rulmentul Urban Braşov a fost penalizată de către Federaţia Română de Handbal. Vicecampioana naţională a pierdut, astfel, cinci meciuri cu scorul de 0-10, pentru nerespectarea cerinţelor de vârstă.
Decizia a fost luată de către Comisia de Competiţii a FRH, motivul fiind nealinierea a zece jucătoare senioare la cinci dintre meciurile disputate de echipă, în acest sezon.
Prin urmare, Rulmentul Braşov a pierdut cu scorul de 0-10 meciurile cu „U” Jolidon Cluj (scor pe teren 31-25, etapa a IV-a), cu Oltchim (25-31, etapa a V-a), cu HC Zalău (26-31, etapa a VI-a), cu Rapid Bucureşti (42-24, etapa a VII-a) şi cu Ştiinţa HCM Baia Mare (29-38, etapa a VIII-a). Formaţia braşoveană a fost penalizată cu cinci puncte în clasament, retrogradând pe poziţia a 13-a, cu doar un singur punct. Rulmentul ocupa locul cinci, în clasament, cu cinci victorii şi trei înfrângeri.
Totodată, HCM Buzău a fost penalizată din acelaşi motiv, pierzând cu scorul de 0-10 partida disputată cu „U” Jolidon Cluj, din etapa a treia, pe care o pierduse şi pe teren, cu scorul 23-37. Buzoiencele au pierdut un singur punct, în clasament, urcând, chiar, o poziţie, pe locul 11, în urma penalizării echipei Rulmentul.
Ca urmare a situaţiei nou create, a cadoului nesperat primit de Rapid, Ştiinţa Bacău s-a trezit pe ultima poziţie a clasamentului, unde va rămâne cel puţin până la reluarea sezonului, pe 9 ianuarie 2010.
Sursa: handbalfan.com.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.