O altfel de cronică: Victorie a lui Willy în faţa unei asistenţe VIP

faza willy
În această după-amiază, pe terenul „Şoimii”, FC Willy Bacău a învins Politehnica Galaţi cu 2-0, într-o partidă contând pentru etapa a VII-a a Ligii a III-a. Golurile băcăuanilor au fost înscrise în prima repriză, iar victoria a fost în afara oricărui dubiu, în faţa unui adversar totuşi modest.
Despre meci în sine nu se pot spune prea multe, cele două echipe fiind destul de zgârcite cu fazele de poartă, dar am văzut o mulţime de alte lucruri foarte interesante. Cum ar fi, de exemplu, portarul echipei din Galaţi, un veritabil simbol al crizei. Venerabilul, care se apropie cu paşi repezi de vârsta la care unii copii te strigă „bunicule!”, purta un tricou extrem de uzat, fără număr pe spate şi ţipa extrem de des la coechipieri. Vorba unui hâtru din tribune, trebuia să-i lămurească să nu lase vreo minge spre poartă căci, de la o vârstă, e greu cu şalele. Iar ca un corolar al show-ului oferit de acesta, amintim că goalkeeperul gălăţean era încălţat cu ghete de culori diferite. Îl puteţi admira în fotografia de mai jos.
portar galati
Pe parcursul partidei, împrejurimile terenului (care nu dispune de tribune) s-au populat, la un moment dat chiar suprapopulat cu VIP-uri. Au fost, mai întâi, cele din lumea sportului, respectiv antrenorul principal al FCM-ului, Gheorghe Poenaru, directorul sportiv al aceleiaşi echipe, Daniel Scânteie, şi managerul general al divizionarei secunde, Cristi Ciocoiu. Spre finalul jocului, şi-a făcut apariţia şi primarul municipiului, însoţit de doi colegi şi amici, care, mai mult ca sigur, nu ştiau nici ce echipe joacă şi nici ce caută acolo, dar asta-i altă poveste, ce nu face obiectul blogului de faţă.
foto primar
În repriza secundă, şi-a făcut apariţia şi un individ brunet, foarte brunet, care a început prin a da indicaţii jucătorilor gălăţeni şi, cum nu era foarte băgat în seamă, a ţinut să-şi ameninţe concetăţenii cu corecţii fizice:”să vezi ce pumni în cap îţi dau după meci”. Noroc cu mijlocaşul la închidere al oaspeţilor, care a mediat cumva conflictul ce era pe cale să izbucnească: „hai, bre, noi încercăm să jucăm aicea şi mata ne injuri??? Lasă-ne oleacă în pace!” Am subliniat cuvântul „încercăm”, fiindcă mi s-a părut definitoriu pentru evoluţia celor din Galaţi.
Am mai avut privilegiul să asist la o fază cum, probabil , vezi o dată în viaţă pe un teren de fotbal, iar eu m-am numărat printre puţinii norocoşi. Unul din atacanţii băcăuani (cel din prim planul pozei de mai jos), aflat în poziţie de unu la unu cu portarul advers a avut şocul vieţii sale: a fost cosit în careu de… un coechipier!!!!
atacant
Două vorbe şi despre arbitraj: junele buzoian Robert Stanciu a tras pe faţă cu gazdele, enervându-i la culme pe oficialii gălăţeni, mai ales la finalul primei reprize, pe care l-a fluierat în plin atac al oaspeţilor. Judecând după ce s-a văzut pe teren, chiar cred că Willy n-avea nevoie de asemenea ajutoare, dar s-a mers, probabil, după principiul „avem, n-avem nevoie, las’ să fie acolo, că nu strică”.
Astfel, „pinguinii” lui Vasile Păun au acumulat 13 puncte şi se pregătesc pentru o partidă a marilor orgolii marţi, la Roman, cu liderul Petrotub. Într-un alt meci disputat azi la Bacău, Aerostar a terminat la egalitate, 0-0, cu Cetatea Tg. Neamţ. Pambacul a izbutit să-şi recupereze punctele pierdute acasă în etapa trecută, câştigând partida din deplasare, cu Dunărea II Galaţi, cu 3-2. Alte rezultate de azi: Poli II Iaşi – CS Gura Humorului 3-0, Ceahlăul II P. Neamţ – CF Brăila 1-2, CSM Paşcani – FC Panciu 0-2, Oţelul II Galaţi – Petrotub Roman 0-2.
dupa gol

0 comentarii la „O altfel de cronică: Victorie a lui Willy în faţa unei asistenţe VIP”

  1. da, portarul chiar era distractiv. si politicos, too. la primul gol atacantul de la willy a dat cu capul de la 1 metru de el, nenea portaru’ cu un pantof rosu nu a schitat niciun gest.

  2. nu am fost, l-am vazut prin satelit din thailanda, unde faceam un masaj. intr-adevar, mingea nu se vedea, dar cine se mai pune la amanunte?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.