Schimbări masive de efectiv la Aerostar

Reunită luni, sub comanda lui Florin Bratu, divizionara secundă Aerostar Bacău a făcut deja mutări semnficative în lot. Astfel, gruparea băcăuană a renunțat la portarul Hărăguță, fundașul S. Ichim, mijlocașii Sahru, Fl. Istrate, Hurdubei și Gavrilă și atacantul A. Pavel. În loc, Aerostar a anunțat marți achiziția a șase jucători:

Andrei Udeanu, portar, 21 de ani, internațional U19, U17 si U16,împrumutat pentru 6 luni de la Oțelul Galați;

Alexandru Pop, atacant, 25 de ani, fost la Dacia Unirea Brăila și UTA Arad;

Sorin Tabacariu, mijlocaș,25 de ani, fost la Ceahlăul Piatra Neamț, FC Voluntari și FC Argeș;

Dudu Drugă, 29 de ani, fundaș stânga fost la Petrotub Roman, SC Bacău, Foresta Suceava, Pandurii Tg. Jiu și Energeticianul;

Liviu Gheorghe, 20 de ani, împrumutat pentru 6 luni de la Dinamo București;

Alin Gojnea, 21 de ani, mijlocaș dreapta, fost la Academica Clinceni, Sportul Snagov și CS Balotești.

5 comentarii la „Schimbări masive de efectiv la Aerostar”

  1. Sa le multumim celor 7 jucatori care s-au lasat la Vatra. Dintre cei noi, Udeanu ar putea evolua si pe ploaie. L. Gheorghe se va lupta cu balaurii de la adversari. Tabacariu nu cred ca are treaba cu tabacul, ci cu „tabacitul” celor care ataca poarta Bacaului. Druga e ceva de bine in ruseste sau se refera la un „drug de fier”, pe partea stanga a terenului. Ritmul echipei va fi adaptat pe muzica Pop.

  2. Bacaul e pe punctul sa isi realizeze un „baraj natural” si naturist pe linia de fund: B. Ardei, Porumb, (Stejarel) Visinar, Florescu/C. Ardei. Udeanu are un rol insemnat in revigorarea si dirijarea lor.

  3. REGULAMENT FOTBAL // Se dă peste cap fotbalul de la 1 iunie! Schimbări drastice stabilite: de la fără adversari în zid și până la redefinirea hențului!
    Portarii vor avea voie să țină un picior departe ed linia porții în momentul execuției loviturii de la 11 metri.
    Articol de Daniel Scorpie Duminica, 03 Martie
    Fotbalul trebuie să se adapteze din mers cerinţelor moderne. International Board a aprobat la cea de-a 133-a reuniune o serie de modificări ce vor revoluţiona sportul rege începând cu 1 iunie.
    Noile reguli, adoptate la Aberdeen, vor favoriza spectacolul şi fair-playul şi vor combate pierderile de timp, scrie Gazzetta dello Sport. Şi UEFA ar putea anticipa aplicarea lor, de la Euro U21 din Italia sau chiar din startul preliminariilor CE 2020.
    1. Mingea în joc în careu. Fundaşul poate sta în interiorul careului şi atacantul advers îl poate ataca imediat ce portarul atinge mingea la repunerea din 6 metri. „Dispare avantajul injust al apărătorului”, declară Collina, şeful Comisiei de Arbitri de la FIFA. Se elimină astfel şi trucul frecvent al fundaşului în dificultate, la presing.
    2. Schimbarea la cel mai apropiat loc. Dispare obligativitatea ca jucătorul înlocuit să iasă numai pe la centrul terenului. Arbitrul îi va indica cea mai apropiată linie de margine şi îl va avertiza în caz că va întârzia ieşirea.
    3. „Galben” pentru antrenori. Se introduc avertismentele şi pentru tehnicienii care protestează. La cumul de cartonaşe intervine suspendarea. Cei eliminaţi stau automat în tribună cel puţin un meci.
    4. Fără adversari în zid. La loviturile libere, echipa care execută nu va putea trimite jucători în zidul advers, pentru a crea confuzie. Collina: „Atacantul trebuie să stea la cel puţin un metru în faţă, lateral sau în spate”.
    5. Cu un picior pe linie. Portarul va avea voie să ţină numai un picior pe linie la loviturile de la 11 metri. VAR va interveni dacă le are pe ambele în faţă.
    6. Fără minge de arbitru în doi. Posesia va reveni echipei la minge în momentul întreruperii jocului. Arbitrul va da direct mingea celui îndreptăţit, cu adversarul la cel puţin patru metri.
    7. Arbitrul nu mai e „natură”! Dacă provoacă un gol, un assist sau o întrerupere a acţiunii în defavoarea unei echipe, centralul trebuie să fluiere „indirectă” (în careu, balonul îi revine portarului).
    8. Adio henţ involuntar la gol. Orice reuşită cu mâna, după o atingere voită sau fortuită, nu va fi validată.
    9. Voluntar şi natural: 3 cazuri de codificare a henţului
    Atingere voluntară;
    Poziţie nenaturală, chiar şi involuntară, când braţul e în linie ori deasupra umerilor;
    Braţ depărtat de corp. Indiferent de distanţa între cine loveşte mingea şi cel care comite henţul. Face excepţie situaţia în care jucătorul îşi dă singur în mână.
    10. Henţul la alunecare.
    Nu e henţ dacă atinge mingea cu mâna cu braţul de sprijin şi este lipit de corp
    Henţ dacă o ţine depărtat de corp
    Dacă loveşte balonul cu celălalt braţ, depărtat de corp, e la fel henţ.
    11. Cartonaşe şi avantaj. Echipa care suferă un fault sancţionabil cu cartonaş, galben sau roşu, are voie să bată rapid lovitura liberă, putând surprinde adversarul. Arbitrul poate dicta sancţiunea disciplinară ulterior.

  4. Bacaul, furat indeosebi cand joaca cu pretendente la promovare, ca acum in retur cu U Cluj. In tur, cu U Cluj a mai pierdut 1 punct cu arbitrul, acum nu a primit 2 penalty-uri si o lovitura libera de la marginea careului. Plus alte faze, mai ales in prima repriza, cand arbitrul a taiat elanul gazdelor. Cu un arbitru corect, ar fi fost cel putin 3-2 pentru Bacau, daca scorul nu ar fi evoluat altfel (si mai bine) in avantajul Bacaului, cu fazele arbitrate corect. A enervat spectatorii, apoi jucatorii bacauani, unii luand si cate un galben din acest motiv. Daca aceleasi faze erau pentru U Cluj, 100% AR FI FOST fluierate pentru U Cluj ! La acestea, se mai adauga inca o greseala a lui Al. Ichin, care a pagubit echipa de multe puncte pana acum (e adevarat, unele pana la venirea lui Bratu). Trebuie sa se convinga si Bratu cum poate merge echipa in gol, chiar si atunci cand joaca bine. Si ar mai fi un jucator care tot rezista de mult in echipa, dar care, poate cu echipe mai slabe, ar merge. In prima etapa din 2019, Bacaul a mai fost furat de 1 punct. Echipa joaca bine, dar, uitandu-ne la celelalte meciuri, apar si meciuri suspecte in deplasare ale unor echipe care de-abia fac fata pe teren propriu. Asa ca nu stiu cum se va termina, chiar daca echipa, se vede, e buna…

  5. In mod normal, Aerostar ar fi trebuit sa ramana in liga 2. Vreo 6-7 puncte furate de arbitri in tur si 4 puncte in retur (1 punct cu Chindia, 3 cu U. Cluj). Cu U. Cluj si in tur si in retur. Sa zicem ca, din greseala, s-au nimerit 2-3 puncte si pentru Aerostar. Apoi, cateva puncte pierdute cu Al. Ichim. Alte puncte pierdute in ultimele minute sau secunde (cu Farul si in tur si in retur). Dar lucrul cel mai suparator e ca, pe la mijlocul returului, echipe care nu puteau castiga nici macar acasa (contracandidate la salvarea de la retrogradare) castiga surprinzator in deplasare la echipe din prima jumatate a clasamentului, la echipe care nu-si propusesera sa promoveze. Asta inseamna ca mafia lucreaza si acum. Dar, sa tragem linie si sa asteptam. Daca renunta 2 echipe (se retrag din motive financiare), Aerostar poate juca si la anul in liga 2. In plus, Farul trebuia sanctionata cu vreo 16 puncte, cat timp a folosit un jucator (titular) legitimat (si) la o echipa din liga 4. Dar a venit Marica la echipa si s-au facut ca ploua…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.