Baschet / Magicball sau ”nu contează înălțimea, ci contează istețimea”

magicball

Anul acesta povestea Asociației Sportive Magicball a continuat seria de activități sportive si educative cu o ediție nouă  de evenimente finanțate de Primăria Bacău pe Legea 350/2005. Copiii cu vârste între 8 și 10 ani au fost invitați la o joacă cu mingea de baschet. Grupele de micuți au făcut activități sportive în fiecare zi la Școala Gimnazială Nr.10 și Școala Gimnazială ”Alexandru cel Bun”, Bacău. Coordonatorul de proiect, lector universitar doctor Cătălin Ciocan, a realizat activități antrenante de educație fizică în afara orelor de școală, promovând puternic sportul de masă la nivelul copiilor din clasele primare și gimnaziale.

Asociația a luat ființă în 2011 și an de an a crescut ca Făt-Frumos, numărul de copii care aderă la activitățile realizate fiind din ce în ce mai mare. Copiii învață primele mișcări în baschet, deși par scunzi pentru acest sport. Învață să arunce mingea la coș, să se strecoare pe lângă jucătorii echipei adverse. Totul într-o joacă creativă, departe de calculator și de telefonul mobil.

În prima săptămână a lunii decembrie, Moș Crăciun i-a vizitat pe micuți. Sacul moșului a fost plin cu medalii, diplome, tricouri, piticii domnului profesor fiind premiați pentru întreaga activitate desfășurată. De la activitate nu au lipsit părinții, cei mai înfocați susținători ai viitorilor baschetbaliști.

Vor reuși ei să străbată toate etapele pentru a avea ceva de spus în sportul uriașilor? Credem că da, deoarece toate poveștile au un deznodământ fericit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.