Volei feminin, Divizia A1 / Știința Bacău – Penicilina Iași 3:1 (16, -22, 8, 17)

stiinta-bacau-penicilina-iasi-6După cum anticipam, voleibalistele de la Știința n-au avut deloc un meci simplu contra Penicilinei, în debutul campionatului. O dată, pentru că profesorul Florin Grapă a avut la dispoziție lotul complet doar timp de 4 zile. A doua oară, fiindcă Penicilina din acest sezon are o cu totul altă față de cea din anii trecuți, cu nu mai puțin de 7 straniere în lot.

Cu toate acestea, primul set a decurs oarecum lin în favoarea gazdelor, care s-au impus la 16, după ce au făcut 10 puncte cu atacul, 10 pe erorile adversarei, 4 din serviciu și doar 1 cu blocajul. Setul secund avea să fie al ieșencelor, foarte precise la serviciu și blocaj. Penicilina a avut 24-16, ”studentele” au punctat de 6 ori consecutiv, însă n-au putut-o împiedica pe Șipoș să atace decisiv pentru punctul 25.

În setul al treilea, Florin Grapă a găsit formula câștigătoare, cu Zburova la coordonare, Perovic universal, Zarkova și Otasevic centrale, Cazacu și Radu trăgătoare și Albu libero. Știința s-a răzbunat pentru setul pierdut și s-a impus la 8, după ce a condus cu 13-2 și 20-4, exasperându-l pe tehnicianul echipei oaspete. Băcăuancele au menținut un ritm ridicat și în setul al patrulea, conducând de la început până la final.

Prima impresie e că formația pregătită de Florin Grapă e mai puternică decât în sezonul precedent. Achizițiile făcute reprezintă plusuri certe de valoare, stranierele făcând în destule momente diferența. Chiar și după meci, când au mai rămas pe parchetul Sălii Sporturilor timp de mai bine de un sfert de oră. S-a mai văzut și că Denisei Rogojinaru nu i-a priit deloc la lotul național, ea reușind un singur punct din 10 atacuri, dar avem convingerea că trăgătoarea Științei își va reveni. Irina Radu a suplinit-o cu brio, în timp ce Cristina Cazacu e în creștere față de sezonul precedent. Un barometru mai bun va fi, însă, derby-ul cu Dinamo de miercuri.

”Știam că Penicilina are o echipă bună și că noi încă nu suntem la capacitatea maximă, fiindcă știți foarte bine când au venit jucătoarele de la loturile naționale Cu toate acestea, am reușit să facem un meci destul de bun, după părerea mea. Le felicit pe fetele noastre pentru felul în care s-au mobilizat. Am fost mulțumit de faptul că, pe alocuri, ne-am dominat adversara în atac. În schimb, m-au nemulțumit blocajul și preluarea din serviciu, dacă nu reușim să le punem la punct s-ar putea să avem probleme cu anumite echipe. Sunt convins că Denisa Rogojinaru își va reveni și va fi utilă echipei. Ca și în sezonul trecut, Irina Radu a intrat și și-a făcut treaba. La Dinamo vrem să câștigăm indiferent de scor, îmi doresc mult acest lucru.” Florin Grapă

ȘTIINȚA (10 puncte din serviciu, 50 atac, 6 blocaje, 31 erori adversar): Zburova 6 puncte, Perovic 13, Zarkova 13, Faleș 2, Cazacu 15, Rogojinaru 1, Manu – libero. Au mai jucat: Radu 9, Otasevic 4, Miclea 2, Filipaș 1 și Albu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

PENICILINA (7 puncte din serviciu, 31 atac, 7 blocaje, 21, erori adversar): Stângă 1, Grigorova 5, Șipoș 11, Perrin 3, Grabovețcaia 15, Cvijovic 6, Moncks – libero. Au mai jucat: Streșină 4, Sekulic, Ursachi, Knezevic. Antrenor: Dan Gavril.

Celelalte rezultate din prima etapă: Unic Piatra Neamț – Dinamo București 0:3 (-18, -13, -20), CSM Lugoj – CSM Târgoviște 1:3 (20, -18, -12, -16), SCMU Craiova – CSU Galați 1:3 (-21, 21, -16, -21), SCM Pitești – CSU Medicina Tg. Mureș 3:1 (15, 24, -12, 20), Volei Alba-Blaj – CSM București 3:2 (18, -21, 15, -24, 9).

Etapa a II-a (19-20 octombrie): Dinamo București – Știința Bacău (miercuri, ora 17, Digisport 3), CSU Medicina Tg. Mureș – Penicilina Iași, CSU Galați – SCM Pitești, CSM Târgoviște – SCMU Craiova, CSM București – CSM Lugoj și Unic Piatra Neamț – Volei Alba-Blaj.

Un comentariu la „Volei feminin, Divizia A1 / Știința Bacău – Penicilina Iași 3:1 (16, -22, 8, 17)”

  1. sa nu ne imbatam cu …apa calduta ! o echipa cu un joc mai solid ca Iasi-ul puteau sa ne puna la grele incercari.mai e mult pana departe.Hai Stiinta !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.