UEFA a stabilit lista finală cu orașe care vor găzdui meciuri de la EURO 2020

UEFA a stabilit lista finală a orașelor care vor găzdui meciuri de la Campionatul European de Fotbal programat în această vară, denumit în continuare EURO 2020.

Forul continental a eliminat orașele Bilbao (Spania) și Dublin (Irlanda) de pe listă. Meciurile programate la Bilbao vor avea loc în cele din urmă la Sevilla, în timp ce cele de la Dublin au fost preluate de orașul rus Sankt Petersburg.

În schimb, UEFA a confirmat că meciurile de la EURO 2020 vor avea loc în continuare la Munchen, deși situația acestui oraș era sub semnul întrebării.

În aceste condiții, lista orașelor care vor găzdui meciuri de la EURO 2020 este următoarea: București (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) și Sevilla (Spania).

La București vor avea loc meciurile: Austria – Macedonia de Nord (13 iunie, ora 19:00), Ucraina – Macedonia de Nord (17 iunie, ora 16:00), Ucraina – Austria (21 iunie, ora 19:00), toate în Grupa C, dar și o optime de finală dintre câștigătoarea Grupei F și ocupanta locului 3 din grupa A, B sau C.

Anglia, favorită să câștige EURO 2020

Conform cotelor de pe NetBet Sport, Anglia este principala favorită la câștigarea EURO 2020. Cota britanicilor este 5.50. Franța (cota 6.00) are a doua șansă și este urmată de Belgia (cota 7.00), Germania (cota 8.50), Spania (cota 9.50), Portugalia (cota 9.50), Italia (cota 11.00) și Olanda (cota 12.00). Cotele sunt preluate din oferta operatorului NetBet, care deține la adresa casino.netbet.ro cel mai mare cazinou online din România, unde sunt disponibile peste 2.000 de jocuri, table online pe bani reali, cele mai bune loterii internaționale și multe altele.

Atacantul britanic Harry Kane este marele favorit să devină golgheterul EURO 2020 (cota 7.00), urmat de Romelu Lukaku (cota 9.00), Cristiano Ronaldo (cota 9.00), Kylian Mbappe (cota 11.00), Antoine Griezmann (cota 15.00) și Alvaro Morata (cota 15.00).

EURO 2020 va avea loc între 11 iunie și 11 iulie 2021. Meciul de deschidere este programat la Roma, între Turcia și Italia.

Optimile de finală vor avea loc între 26 și 29 iunie, pe stadioanele Johan Cruyff, Wembley (două partide), Puskas Arena, La Cartuja, Parken Stadium, Arena Naţională şi Hampden Park.

Apoi, pe 2 și 3 iulie sunt programate sferturile de finală, pe Gazprom Arena, Stadionul Olimpic din Baku, Olimpico din Roma și Allianz Arena din Munchen.

Semifinalele turneului continental de fotbal vor avea loc pe 6 și 7 iulie pe Wembley Stadium din Londra, arenă pe care pe 11 iulie este programată și finala EURO 2020.

Românii se pregătesc intens de EURO 2020

Patru meciuri de la turneul final vor avea loc și în România, motiv pentru care țara noastră se pregătește asiduu.

Arena Națională a fost închisă la începutul lunii aprilie, iar FCSB a fost nevoită să se mute la Giurgiu. Între timp, pe Arena Națională s-a schimbat gazonul și a fost montat unul hibrid.

De asemenea, România și-a luat angajamentul că va construi trei arene noi pentru ca echipele care vin aici să aibă cele mai bune condiții de antrenament. Doar stadioanele Steaua și Arcul de Triumf au fost finalizate, în timp ce la arena din Giulești lucrările sunt în continuare în toi.

Totodată, autoritățile au finalizat linia de cale ferată ce face legătura între aeroportul Otopeni și Gara de Nord, pentru un acces mai facil al suporterilor. Meciurile de la București se vor disputa cu până la 12.500 de spectatori în tribune. Acest lucru se va întâmpla și pe celelalte stadioane din Europa, dar numărul de spectatori diferă de la o țară la alta.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.