Fotbal, Liga a II-a / Aerostar smulge un punct la ultima fază a meciului cu Timișoara

Aerostar Bacău a jucat miercuri cel de-al doilea meci consecutiv pe teren propriu, după cel de sâmbătă, cu Rapid. Băcăuanii au avut din nou în față un adversar puternic, a doua clasată din eșalonul secund, Politehnica Timișoara, în fața căreia a câștigat in extremis un punct, la ultima fază a meciului.

Băcăuanii au arătat în continuare aceleași slăbiciuni pe faza defensivă, acolo unde e mereu panică dacă adversarul se apropie de careu. De altfel, în minutul 7, băcăuanii au fost iertați de un penalty, după ce probabil că arbitra Cristina Trandafir n-a văzut cum Cebotari l-a agățat pe Munteanu. Bănățenii au deschis scorul în minutul 27, după ce Mera a reluat cu capul din careul mic o centrare a lui Ivanovici. Băcăuanii au avut două bune ocazii în primele 45 de minute, însă Corban (șut în diagonală, min. 12) și Chirilă (lovitură de cap, min. 25) au greșit de puțin ținta.

Poli și-a dublat avantajul în minutul 54, după o minge pierdută cu ușurință de băcăuani în terenul advers, contraatacul oaspeților l-a găsit la finalizare pe Ivanovici, care a marcat cu un șut precis din mijlocul careului. Trei minute mai târziu, timișorenii au rămas în 10 oameni după o fază ciudată, în care oaspeții scăpaseră din nou pe contraatac, Plazonja chiar singur cu portarul, însă Axente i-a pus piedică, în alergare, lui Ardei, iar Cristina Trandafir a întrerupt faza și i-a acordat atacantului bănățean al doilea galben.

Băcăuanii au dominat steril în următoarele 25 de minute și nimic nu anunța deznodământul partidei. Nici măcar Dan Alexa, grobianul antrenor timișorean, extrem de agresiv verbal la adresa arbitrelor, însă total neinspirat în a-și conduce echipa. ”Următoarele 15 minute sunt cele mai importante”, le-a spus Alexa jucătorilor săi după golul al doilea al echipei sale. Nimic mai fals. Ultimele 15 minute s-au dovedit a fi esențiale, băcăuanii reușind atunci să înscrie de două ori. E drept că golurile gazdelor n-au venit ca urmare a unor faze lucrate, însă e meritul băcăuanilor că au crezut până la final în șansa lor. Horia Ilie a marcat primul gol al Aerostarului în minutul 83, șutând sub bară de la 8 metri, iar A.C. Zaharia a marcat la fel la ultima fază a meciului, în minutul 4 al prelungirilor, după o centrare din flancul drept și o deviere care i-a adus mingea la picior. Aerostar rămâne pe locul 20, cu 8 puncte, iar în ultima etapă programată în acest an va juca pe 5 decembrie în deplasare, la Gloria Buzău.

AEROSTAR BACĂU – POLITEHNICA TIMIȘOARA 2-2 (0-1) Arbitru: Cristina Mariana Trandafir (Bucureşti); Asistenți: Mihaela Țepușă (Bucureşti) și Daniela Constantinescu (Craiova).

Aerostar: Cebotari – Ardei, Chirilă, Bobaru – Alecsandru, H. Ilie, P. Popescu, Vraciu – Mihalcea (61 A. C. Zaharia), Corban (46 Burlacu), Danale (46 Manole; 66 Gavrilă). Antrenor: Daniel Munteanu.

Poli: Hindrich – Radu, Scutaru, Mera, Pamfile – Munteanu, D. Codrea, Ignea, Ivanovici (86 Popovici) – Plazonja (90+3 Vasile), Axente. Antrenor: Dan Alexa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.