Înfrângere cu Minaur, dar speranțe pentru meciurile viitoare

CSM Bacău a pierdut joi seara partida cu Minaur Baia Mare (27-32), ultima din etapa a treia a Ligii Zimbrilor și a turneului de la Sfântu Gheorghe, după un joc cu multe oscilații. Sigur că trebuie ținut cont de faptul că echipa băcăuană era la al cincilea meci în șase zile, adversarii având cu două mai puțin, iar oboseala și -a spus din plin cuvântul. De altfel, Nikola Crnoglavac și Ionuț Rotaru au evoluat puțin din această cauză, însă și Minaur a avut două absențe importante, ”stranierii” Toledo și Araujo, accidentați.

Băcăuanii au avut un început foarte slab de meci, fiind ușor destabilizați în apărare de pătrunderile tinerilor internaționali Căbuț și Buzle, în timp ce numeroasele greșeli ofenisve le-au oferit băimărenilor șansa multor goluri ușoare, pe contraatac și faza a doua. Așa se face că Minaur s-a desprins la 10-4 în minutul 15, la 17-8 în minutul 27 și un scor-fluviu părea iminent. Din fericire, băcăuanii și-au revenit pe final de primă repriză, iar o serie de 3 goluri reușite în ultimele două minute ale acesteia au redus diferența la doar 5 goluri.

Impulsionați din teren de Rareș Păunică și de pe margine de Răducu Tamaș și Ionuț Rotaru, ai noștri s-au adunat în mitanul secund și au încercat imposibilul, adică refacerea diferenței, în fața unei echipe mai proaspete și cu o bancă mai lungă. Cu un sfert de oră înainte de final, Minaur avea 26-19, însă ”Bogdan” Serhel, Robert Gal de două ori și Richie Freiwald au reușit o serie de goluri care au apropiat-o pe CSM Bacău la doar trei lungimi de echipa fostului său antrenor în minutul 50. Băimărenii au gestionat, însă, foarte bine finalul și, chiar dacă Răducu Tamaș a intrat în poartă cu câteva intervenții spectaculoase, Bacăul a înregistrat a doua înfrângere în campionat, după o săptămână epuizantă. Rămâne consolarea înscrierii celui mai frumos gol al meciului, o aeriană finalizată de tânărul ”Bobo” Iordachi, dar și imaginea lui Serhel, probabil cel mai bun jucător al echipei la acest turneu, care, în ultimul minut, alerga ca la începutul meciului pentru a recupera mingea.

Echipa băcăuană arată bine la acest moment, în condițiile în care nu s-a putut baza pe două piese importante transferate recent, sârbul Stevan Sretenovic și Cosmin Capotă. Am remarcat plusuri importante la capitolul coeziune și determinare, în special pe faza de apărare. Tinerii Iordachi și Stănică își găsesc locul din ce în ce mai bine în angrenajul echipei, iar ”bătrânii” Științei își fac treaba de motivatori și exemple pentru cei mici și nu numai. Sigur că mai e de lucru, sigur că mai sunt lucruri de pus la punct, însă lucrurile se mișcă în direcția bună.

MINAUR BAIA MARE – CSM BACĂU 32-27 (18-13) Arbitri: Theodor șerbu / Andrei Vasilescu

Minaur: Buzogany, Ciobanu – Kotrc 8, Cip 8, Buzle 6, Csepreghi 4, Căbuț 2, Dobra 2, Pop 1, Cristescu 1, Ramba, Nagy, Bușecan, Haiduc. Antrenor: Adrian Petrea.

Bacău: Saldatsenka, Freiwald 1 gol, Tamaș – Păunică 7, Gal 5, Iordachi 4, Tîrzioru 4, Serhel 3, Čorić 1,  Crnoglavac 1, Huta 1, Rotaru, Stănică, G. Cotinghiu. Antrenor: Alexandru Acsinte.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.