Fotbal, Liga a II-a / ”U” Cluj – Aerostar Bacău 3-2 (2-1)

În epilogul etapei a șasea din Liga a II-a, Aerostar Bacău a evoluat în deplasare, la ”U” Cluj. În ciuda unei evoluții consistente, erorile defensive au făcut ca elevii lui Cristi Popovici să piardă al patrulea meci consecutiv și să ocupe ultima poziție a clasamentului.

”Șepcile roșii” au deschis scorul rapid, în minutul 5, când Gavra a profitat de o minge preluată greșit de Ichim și a înscris din 6 metri. Șapte minute mai târziu, Gavra a fost la un pas să facă dubla, dar șutul său din afara careului a ocolit de puțin bara din stânga a porții lui Hărăguță. Băcăuanilor li s-a refuzat un penalty în minutul 21, când Vraciu a șutat în mâna lui Twumasi, aflat în propriul careu, însă arbitrul Mircea Ardelean a acordat lovitură liberă din afara careului. În minutul 26, ”aviatorii” au egalat la capătul unui contraatac rapid, Hurdubei a centrat perfect pentru Buhăcianu, care a înscris din 3 metri. Doar 3 minute a durat bucuria oaspeților, fiindcă Twumasi, nemarcat de defensiva băcăuană, a punctat cu un șut plasat de la 12 metri.

La 17 minute după pauză, Buhăcianu a irosit o ocazie uriașă, după ce a scăpat singur cu portarul advers, însă n-a reușit să-l dribleze, după care Vraciu a șutat de la 14 metri peste poartă. Același Vraciu a șutat periculos în minutul 70, dar Dur-Bozoancă a respins în corner. Ocaziile băcăuane s-au răzbunat în minutul 76, când Takacs a prins un șut de senzație din colțul careului de 16 metri, trimițând balonul sub transversală. Cu 4 minute înainte de final, Twumasi a pus din nou mâna pe minge în propriul careu, de data aceasta Aerostarul a primit penalty, transformat precis de Vraciu. Oaspeții au presat pe final, însă n-au mai pus în pericol poarta ardelenilor.

Băcăuanii mai au de disputat două partide în această săptămână: joi, în Cupa României, la Miercurea Ciuc, cu Csikszereda, și duminică, acasă, cu Luceafărul Oradea.

”U” Cluj: Dur-Bozoancă – Takacs, Abrudan, Cordoş, Sepsi (66 Taub) – Giurgiu, Twumasi – Dumitrescu, Goga (70 Ursu), Hordouan (83 Căpușă) – Gavra. Antrenor: Adrian Falub.

Aerostar: Hărăguţă – Ardei, Mutu, Mihăeş (78 Căinari), Al. Ichim, Chirilescu – Sahru, Chirilă, Hurdubei (69 Pavel) – Vraciu, Buhăcianu. Antrenor: Cristian Popovici.

2 comentarii la „Fotbal, Liga a II-a / ”U” Cluj – Aerostar Bacău 3-2 (2-1)”

  1. Daca jucau in 1-4-4-2, castigau. Al. Ichim poate fi un pericol pentru aparare, asa ca mult mai bine va fi mijlocas defensiv sau deloc. In Cupa Romaniei, Florescu, Covasan, D. Munteanu, Fl. Muntean ar putea demonstra ca merita mai mult. Daca au acum un fundas mai bun (Al. Mutu), mai trebuie un mijlocas ofensiv sau atacant eficient (sa inscrie si cand nu se asteapta nimeni; nu ca acum, Bacaul e o echipa buna, dar care nu inscrie !). De asemenea, inca nu au un mijlocas defensiv de baza. In ceea ce priveste arbitrul, „la omul sarac, nici Boii nu trag !”. Ii era frica sa dea penalty. Si daca dadea primul penalty, nu-l mai dadea pe al doilea. In fiecare meci de pana acum, Bacaul a pierdut 1-2 puncte. Ba cu poarta goala, ba in 10 oameni, ba cu penalty nedat s.a.m.d. Trebuie niste slujbe si o sfintire. Cand juca SC-ul (FCM-ul), tot la fel, nu castigau pe stadionul Aerostar. Mai dati de pomana si pentru cei care nu mai sunt si care au slujit echipa Bacaului si orasul multi ani de zile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.