Handbal feminin / Știința Bacău, la un nou început de drum

Divizia A de handbal feminin debutează peste 12 zile, iar fetele de la Știința Bacău se pregătesc pentru un sezon cu un nou sistem de desfășurare, având o nouă conducere tehnică, dar și ceva noutăți în lot. Ion Arsene a revenit în postura de antrenor principal, urmând să fie secondat de Georgiana Vântu. Pe lângă câteva tinere jucătoare provenite de la LPS Roman, LPS Botoșani și CSS Bacău, lotul Științei o are în componență pe Ioana Manoilă (fostă Matei), a cărei experiență va fi, cu siguranță, utilă mult mai tinerelor sale coechipiere. Despre perioada de pregătire, profesorul Ion Arsene ne-a spus: ”pregătirile decurg bine, după o săptămână petrecută pe stadion, am intrat în sală. Sunt mulțumit de felul în care se muncește și speranța mea e să facem un lot cât de cât omogen. Perioada de pregătire e scurtă, dar eu zic că, pe parcursul campionatului, sunt șanse să arătăm că la Bacău se poate face ceva frumos”.

În privința seriei în care a fost repartizată Știința, Ion Arsene a vorbit cu umor și năduf în același timp: ”Ni s-a spus că va fi euro-regiune, dar ne-am trezit că e euro-jumătate de țară. Vă dați seama cam ce cheltuieli presupun câte două deplasări la Călărași, Constanța sau Slobozia. Pe de altă parte, în seria de București, merg cu tramvaiul, joacă și pleacă acasă, dar, dacă așa s-a hotărât, mergem înainte. În privința valorii adversarelor, seria e puternică. Este Slobozia, care, cu siguranță, își dorește să revină în primul eșalon, apoi Constanța, cu o echipă frumoasă, tânără și de perspectivă, prietenii noștri de la Piatra Neamț, cu o echipă veche și omogenă, Iașul cu componentele naționalei de tineret… Dacă e să fim realiști, noi suntem cam pe la coadă. Dar, cu muncă multă, sper să practicăm un handbal frumos, fiindcă, dacă joci bine, sigur vor veni și rezultatele. Sper să cristalizăm o inimă a echipei, care e foarte tânără, apoi să reușim să mai aducem vreo jucătoare-două, după care putem spera să facem o echipă frumoasă.”

Echipa băcăuană va debuta în noul sezon pe 9 septembrie, pe teren propriu, cu CS Danubius Călărași. Lotul Științei Bacău pentru sezonul 2018-2019:

Portari: Diana Uricaru, Emilia Robu.

Linia de 9 metri și pivoți: Ioana Manoilă, Iulia Faig, Laura Verșescu, Monica Iștoc, Mădălina Aholtoae, Ionela Ciobanu, Alina Bucă, Ioana Ilișescu, Diana Rău, Felicia Tală, Diana Onofrei, Ioana Iacob.

Extreme: Crina Croitoriu, Denisa Andrieș, Anca Grigoriu, Bianca Pristavu, Diana Șerban, Cristina Pădurariu.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.