Volei feminin, Divizia A1 / CSM București – Știința Bacău 3:2 (-23, 19, -13, 19, 12)

VoVoleibalistele Științei Bacău au fost la un pas de victorie în deplasarea de pe terenul liderei CSM București. Băcăuancele au făcut un meci foarte bun, cu numeroase accente eroice în apărare, obținând un punct în fața echipei care o învinsese în tur în trei seturi, la Bacău.

Primul set a fost și cel mai spectaculos, datorită răsturnărilor de scor și modului în care băcăuancele și l-au adjudecat. Astfel, gazdele au intrat cu 6 puncte avans la primul time-out tehnic, însă Știința a revenit și a egalat la 13 cu un blocaj al Denisei Rogojinaru. CSM-ul s-a desprins din nou la 3 puncte, avans pe care l-a menținut până la 22-19. De aici, blocajul băcăuan a fost devastator și decisiv, Sipoș și Rogojinaru ”căpăcind-o” pe super-vedeta Brakocevic, setul fiind închis de un blocaj al Melindei Sipoș la Baciu.

Setul secund a părut tras la indigo după primul, CSM-ul conducând cu 7-2, după care Știința a egalat la 10. A fost și 22-19, însă bucureștencele au câștigat cu două blocaje ale olandezei Koolhaas. În parțialul al treilea, băcăuancele au defilat în fața unei echipe care a comis nu mai puțin de 10 erori neforțate. Gazdele au egalat din nou, după un set 4 în care au condus în permanență și au punctat de 16 ori cu atacul.

Tie-break-ul a fost dramatic, Știința conducând cu 4-1, după care CSM-ul a punctat de 4 ori consecutiv. Oaspetele au intrat cu avans minim la jumătatea setului decisiv, după care s-a mers cap la cap până la 11-11, când și-a intrat în rol hazardul. Markevich a făcut un as după ce mingea a atins fileul, după care Baciu a făcut 13-11. Și ultima minge a jocului a fost norocoasă pentru gazde: Brakocevic a blocat-o pe Lupa, mingea a căzut afară, însă, înainte, a șters-o pe trăgătoarea Științei. La 14-13, cine știe ?

Una peste alta, formația pregătită de Florin Grapă a făcut un meci foarte bun în capitală, evoluând de la egal la egal cu o adversară mult mai bine cotată. Pentru băcăuance urmează o săptămână grea, cu două meciuri tari pe teren propriu: miercuri, de la ora 17, returul optimilor din Cupa Challenge cu Sm’Aesch Pfeffingen, iar sâmbătă, în campionat, cu CSM Târgoviște.

CSMB: Hashimoto, Brakocevic 29 puncte, Baciu 19, Trushkina 10, Markevich 9, Koolhaas 5, Cebic – libero. Au mai jucat: S. Medic 8, O. Medic, Căruțașu, Ispas. Antrenor: Ferhat Akbas.

Știința: Kapelovies 4, Cazacu 18, Rogojinaru 15, Faleș 12, Sipoș 10, Lupa 8, Albu – libero. Au mai jucat: Filipaș 6, Ciocian 1, Radu 1, Djuric. Antrenor: Florin Grapă.

Un comentariu la „Volei feminin, Divizia A1 / CSM București – Știința Bacău 3:2 (-23, 19, -13, 19, 12)”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.