Știința Bacău va întâlni vicecampioana Elveției în optimile Cupei Challenge

Răsturnare de situație în disputa care a decis viitoarea adversară a Științei Bacău în optimile Cupei Challenge la volei feminin. După ce au câștigat în deplasare cu 3-1, croatele de la Mladost Zagreb au cedat pe teren propriu cu 0-3 și 10-15 în setul de aur în fața elvețiencelor de la SM’Aesch Pfeffingen.

Echipa din Aesch, un orășel de 10.000 de suflete din nord-vestul Elveției, este a doua ca valoare din campionatul Țării Cantoanelor, dominat categoric de binecunoscuta Volero Zurich. Interesant este faptul că SM’Aesch Pfeffingen are un lot de doar 10 jucătoare: 3 centrale, 3 trăgătoare, 2 libero, o ridicătoare și o universală. Cinci dintre voleibaliste sunt elvețience, celelalte fiind originare din SUA, Canada, Estonia, Germania și Olanda. Gruparea elvețiană este antrenată de Andreas Vollmer, un german în vârstă de 51 de ani. Cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat, SM’Aesch Pfeffingen ocupă locul al doilea în campionatul Elveției, cu 42 de puncte, la 2 puncte în urma liderei Volero Zurich.

Prima manșă a disputei dintre SM’Aesch Pfeffingen și Știința Bacău va avea loc în Elveția, în perioada 23-25 ianuarie, returul fiind programat două săptămâni mai târziu în Sala Sporturilor din Bacău.

Foto: www.smaeschpfeffingen.ch

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.