Handbalul băcăuan nu moare / Știința Municipal s-a calificat în sferturile Cupei României

Seară magică pentru handbalul din Bacău, de Moș Nicolae. Tânăra echipă antrenată de Gabriel Armanu a izbutit o calificare de senzație în sferturile de finală ale Cupei României după o partidă de infarct. Chiar dacă au avut în față o echipă mult mai experimentată, tinerii jucători ai Bacăului au arătat că au valoare și că titlurile cucerite la juniori n-au fost întâmplătoare. E drept și că ai noștri au jucat în 8, având în publicul băcăuan, numeros și entuziast ca în zilele bune, un sprijin decisiv.

Băcăuanii au început mai bine și s-au desprins la 3 goluri în minutul 19, prin golul lui Hanțaru. Oaspeții au egalat la 10 în minutul 24 prin Timofte, dar Știința Municipal a intrat la cabine cu avantaj minim. Dunărea a trecut la conducere în repriza secundă după trei goluri consecutive ale lui Dospinescu și s-a desprins chiar la două lungimi – 21-19 și 22-20 (min. 50). Băieții lui Gabi Armanu nu s-au pierdut cu firea și, impulsionați de senzaționalii lor suporteri, au luat conducerea cu 23-22 după un contraatac finalizat de Nikola Kurtes. Ultimele minute au fost dramatice, tabela basculând dintr-o parte în cealaltă. Pavlo Gurkovsky a marcat în minutul 59, iar Dunărea conducea cu 27-26, pivotul oaspeților ratând de pe semicerc șansa victoriei în ultimul minut, când Richie Freiwald a intervenit senzațional. Alexandru Juverdianu a înscris pe contraatac în ultimele secunde și a trimis partida la aruncările de la 7 metri.

La prima serie de câte 5 aruncări, ambele echipe au înscris de câte 3 ori: Hanțaru, Broască și Juverdianu pentru gazde, Gurkovsky, Vartic și Grasu pentru oaspeți. S-a intrat la următoarele serii de câte o lovitură, Dragoș Hanțaru învingându-l pe Șelaru, după care Grasu a egalat situația. A urmat parada lui Richie Freiwald în fața lui Dinescu, care l-a pus pe juniorul Andrei Drăgan în fața golului carierei. Mezinul Bacăului nu s-a pierdut cu firea și l-a executat cu sânge rece pe Erhan, aruncând în aer tribunele Sălii Sporturilor.

Să sperăm că a fost meciul renașterii handbalului băcăuan, fiindcă jucătorii și publicul au demonstrat că Bacăul merită din plin să revină pe prima scenă a handbalului masculin românesc. Felicitări tuturor celor care au făcut posibilă această frumoasă calificare, cu precădere lui Gabi Armanu pentru felul în care a pregătit partida. Vineri va avea loc tragerea la sorți a sferturilor. Revenim joi cu declarații și galerie foto.

CS ȘTIINȚA MUNICIPAL BACĂU – DUNĂREA CĂLĂRAȘI 32-31 (13-12, 27-27)

ȘTIINȚA: RUSU, FREIWALD, CRĂCIUNESCU – HANȚARU 10 GOLURI, BROASCĂ 4, GAL 4, JUVERDIANU 4, COTINGHIU 3, KURTES 2, DUMITRIU 2, IONESCU 1, PĂUNICĂ 1, DRĂGAN 1, PĂUNESCU, ATĂNĂSOAEI. ANTRENOR: GABRIEL ARMANU.

Dunărea: Erhan, Șelaru – Peric 6, Grasu 5, Dospinescu 4, Lazovic 3, Gurkovsky 3, Fotache 3, Vartic 2, Timofte 2, Starchenko 2, Shahoo 1, Tărîță, Stankovic, Dinescu. Antrenor: Adrian Petrea.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.