Handbal, juniori / CSSM Bacău s-a clasat a doua la “Youth Cup HBD”

 

Câștigătoare a turneului internațional “Youth Cup HBD” în 2016, echipa de juniori 2 a CS Știința Municipal Bacău era una dintre favorite și la ediția din acest an a întrecerii din Luxemburg. Competiția de tradiție, organizată neîntrerupt începând din 1987, a reunit la start în acest an 10 echipe din 9 țări europene (Franța, Estonia, Bosnia-Herțegovina, Austria, Luxemburg, Belgia, România, Elveția, Serbia) și s-a desfășurat pe durata a două zile, 15-16 aprilie.

În grupă, CS Știința Municipal Bacău a câștigat toate cele 4 meciuri susținute vineri. Din victorie în victorie, maratonul handbalistic al elevilor lui Gabriel Armanu s-a derulat astfel: 17-10 (8-7) cu SG Pilatus (Elveția), 16-10 (7-6) cu Limoges (Franța), 15-11 (10-2) cu Callant Tongeren (Belgia), 23-14 (9-5) cu RK Lavovi BP (Serbia). De pe locul I în grupa B, juniorii băcăuani au intrat în careul de ași al competiției de la Dudelange.

În continuare, în dimineața primei zile de Paște, elevii lui Gabriel Armanu au trecut în semifinale de echipa gazdă, HB Dudelange (Luxemburg), cu scorul de 18-11 (8-7). Seara, în meciul cu trofeul pe masă, handbaliștii băcăuani și-au măsurat forțele cu HC Fivers Viena (Austria), reeditare a finalei de anul trecut, pe care CS Știința Municipal Bacău și-o adjudecase atunci cu 23-21.

A fost un meci echilibrat, în ciuda diferenței de scor înregistrată la final pe tabela de marcaj. Cele două echipe au mers umăr la umăr, până la 4-4, moment în care austriecii au reușit să înscrie de trei ori la rând și să capete un avantaj ce s-a păstrat până la finalul reprizei (6-9). Tot sub semnul echilibrului a debutat și partea secundă a întâlnirii. Mai atenți la finalizare și pe fondul ratărilor în cascadă ale băcăuanilor, inclusiv a două aruncări consecutive de la 7 metri, austriecii au reușit să se desprindă tot mai mult pe tabelă. Meciul s-a încheiat cu un scor mincinos, totuși, 22-13 pentru HC Fivers Viena.

După două zile de întreceri, cinci victorii și o înfrângere, băcăuanii se întorc acasă cu medaliile de argint și două trofee câștigate de Andrei Totoi și Cătălin Brăescu, jucători care au fost nominalizați în echipa turneului.

A fost un turneu foarte bine organizat, reușit, necesar, și am fost foarte aproape de a reedita performanța de anul trecut, cucerirea trofeului. Din păcate ne-am oprit în finală, din fericire am reușit din nou să facem propagandă handbalului masculin românesc. Și pentru echipa de juniori 2 urmează o periodă grea, cu turnee importante, semifinale și final, în campionat, unde avem de apărat titlul de campioană națională. Felicit întreaga echipă și mulțumesc din nou clubului, Primăriei Municipiului Bacău și sponsorilor noștri, Dedeman și Adeplast – Gabriel Armanu

Lotul CS Știința Municipal Bacău la „Youth Cup HBD” 2017: Andrei Cozma, Andrei Copos (portari) Andrei Totoi, Ștefan Gherasim, Ionuț Vamanu, Dragoș Păscălin, Răzvan Pușcuță, Eduard Iordachi, Cătălin Brăescu, Marius Grădinaru, Eduard Marcu, Răzvan Armanu, Rareș Chiriac, David Leocă. Antrenor: Gabriel Armanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.