Powerlifting / Cupa Triumf, la a opta ediție

Sala de sport a Liceului Spiru Haret din Moinești a găzduit sâmbătă a opta ediție a Cupei Triumf, cea mai importantă competiție de forță din Moldova. La concurs au participat sportivi din toată țara, aceștia întrecându-se la probe specifice powerliftingului. La feminin, la categoria 57 de kg s-a impus Madalina Maria Bindac ,urmată Cristina Munteanu, debutantă la competiții de powerlifting, sportivă cu potențial pentru viitor, aceasta reușind să ridice la proba de îndreptări 100 de kg, fără echipament specific, folosit în acest sport. La categoria 63 de kg, locul 1 a fost câștigat de Alexandra Gabor, urmată de Alina Rotaru.

La masculin, la proba de îndreptări, desfășurată în sistem Open, s-au înscris 13 sportivi, din toata România. Câștigător a fost sportivul, dar și organizatorul evenimentului, Mihai Marius Manda, care s-a impus cu o greutate ridicată de 280 kg. Locurile doi și trei au fost câștigate de către Petru Năstase și Bogdan Stanciu din Craiova, ambii reușind să ridice haltera de 230 kg. La proba de împins din culcat, categoria 75 kg a fost câștigată de către George Savin, sportiv ce a venit tocmai din Belgia pentru această competiție. La categoria 105 kg Bogdan Stanciu a câștigat concursul cu o încercare reușită de 170 de kg.

Momentele culminante ale competiției au fost la categoriile mari, unde la 110 kg s-a impus sportivul din Arad, Herta Adrian ce a reușit un rezultat de 180 de kg, fara echipament specific, acesta participând pentru prima oara la un concurs de powerlifting. La plus 110 kg sportivul din Arad, Edmond Misaras, cu un fizic impresionant, dar debutant în concursurile de powerlifting a ridicat toată sala în picioare împingând 250 de kilograme fără echipament specific concursurilor IPF. Pe locul 2 s-a clasat Viorel Chiriță, ce a venit din Anglia pentru aceasta ediție a Cupei Triumf.

„Mulțumesc familiei Balogh Wittman, Anca si Romeo, ce m-au sprijinit, ca de fiecare dată, cu echipament de specialitate Eleiko , dar și U.A.T. Moinesti și primarului interimar Valentin Vieru, pentru sprijinul pentru organizarea cu succes a unei noi ediții din această competiție”, a declarat Mihai Marius Manda, organizator al Cupei Triumf.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.