Handbal feminin, Divizia A / Știința Bacău – CSU Știința București 24-21 (13-8)

Stiinta Bacau - CSU Stiinta Bucuresti 7Handbalistele de la Știința Bacău au obținut o victorie surprinzătoare și meritată în fața unui public mai numeros ca de obicei, semn că ideea organizării unor partide în cuplaj este benefică. De ce surprinzătoare ? Fiindcă oaspetele, pregătite de vechea noastră cunoștință Sorin Bîrză, erau cu 5 locuri și 10 puncte mai sus decât studentele băcăuane. Spre deosebire de alte dăți, însă, handbalistele pregătite de Costel Oprea și Constantin Hornea au redus numărul de erori neforțate și s-au apărat foarte bine. Nu în ultimul rând, trebuie subliniată evoluția excelentă a Georgianei Cășeriu – MVP-ul partidei.

Gazdele au avut un început greoi, astfel că echipa din capitală avea un avans de 4 goluri în minutul 9. Băcăuancele s-au apropiat la 5-6 în minutul 11, apoi oaspetele au înscris golul lor cu numărul 7, urmat de o ”secetă” de 14 minute. Cu o apărare foarte atentă și cu Diana Ivanov în formă, gazdele s-au desprins chiar și la 5 goluri, dar au intrat la cabine cu 4 lungimi avans.

Știința Bacău a avut din nou dificultăți în debutul reprizei secunde, înscriind o singură dată în primele 9 minute. Bucureștencele s-au apropiat amenințător, la două goluri, însă, de la 21-19 în minutul 55, trei goluri consecutive ale Georgianei Cășeriu le-au asigurat băcăuancelor un final liniștit de meci. Echipa băcăuană acumulează 17 puncte, rămânând pe locul 10, iar în etapa viitoare va juca pe terenul ”satelitului” campioanei Europei, CSM București.

Știința Bacău: Ivanov, Uricaru – Cășeriu 11 goluri, Ciobanu 4, Țocu 3, Faig 2, Zaharescu 2, Verșescu 1, Croitoriu 1, Iștoc, Andrieș, Ivăncuță. Antrenori: Costel Oprea și Constantin Hornea.

CSU Știința București: Tanvuia, Abed Kader – Zamfira 5, Mircescu 5, Cazacu 4, Trufil-Ruje 3, Drăgan 2, Radu 1, Herciu 1, Vîlcu, Mitrea, Matei Badea, Dumitrache, Pășălan. Antrenor: Sorin Bîrză.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.