Volei masculin, Divizia A1 / Știința Bacău – Unirea Dej 3:2 (20, 24, -23, -18, 10)

Stiinta Bacau - Unirea DejȘtiința Bacău și Unirea Dej au ținut publicul spectator cu sufletul la gură timp de mai bine de două ore, oferind un joc spectaculos, încheiat, ca și în tur, după cinci seturi. Ca și la Dej, victoria a revenit gazdelor, numai că sâmbătă, la Bacău, echipa gazdă a avut 2-0 la seturi, însă s-a văzut egalată. Băcăuanii, având din nou în Ștefan Someșan motorul echipei, au plătit tribut celor 13 servicii greșite în seturile 3 și 4, blocajului deficitar și erorilor de coordonare între ridicători și centri, tot în seturile menționate. Krisztian Csoma a alternat momentele de grație cu cele de întuneric total (poate că în setul 4 trebuia schimbat mai repede), însă, din fericire, el a avut un final de joc excelent. Sârbul Goran Ivankovic  a avut și el o contribuție importantă la succesul băcăuanilor, arătând că reprezintă o achiziție utilă pentru partea a doua a sezonului. De cealaltă parte, ardelenii au avut în maghiarul Peter Nagy un jucător de super-clasă, care a tras echipa după el, oaspeții excelând în multe momente și în apărare.

Știința și-a adjudecat primul set după ce a fost condusă cu 8-6 la primul time-out tehnic,a egalat la 11 și s-a desprins pe final datorită atacurilor lui Ivankovic. Băcăuanii au fost în avantaj și în parțialul secund: 8-4, 16-10, 21-15, însă au fost egalați la 23, oaspeții având chiar minge de set. De la 23-24, un atac al lui Cimili, un atac în bandă al lui Isek și un as al lui Csoma au arhivat setul tot în contul ”studenților”.

În setul al treilea, băcăuanii au condus cu 8-6, au fost egalați la 14, dar au intrat cu două puncte avans la al doilea time-out tehnic, după un spectaculos blocaj 1 la 1 al lui Someșan la Nagy. Unirea a revenit, a condus cu 22-19, Știința a egalat la 23, însă a pierdut două puncte consecutive și setul. În setul al patrulea, nimic n-a mers în tabăra gazdelor, voleibaliștii băcăuani greșind 7 servicii și reușind un singur blocaj, la 14-20. ”Studenții” au trăit periculos și în tie-break când, după 5-3, au schimbat terenul la 7-8. Încurajați frenetic de un public mai numeros ca altădată, băcăuanii și-au revenit, au punctat de 3 ori consecutiv, Ivkovic a dat bine cu serviciul, Csoma a găsit diagonalele câștigătoare, iar Știința a obținut pe merit o victorie importantă.

Știința (6 puncte din serviciu, 68 atac, 17 blocaje, 16 erori adversar; 22 servicii greșite): Ivkovic (Cazacu), Csoma (Purice), Cimili (Voinea), Marinca (Sărăcuțu), Someșan, Ivankovic (Vițelaru), Ghimeș – libero. Antrenori: Corneliu Păduraru și Eusebiu Țurcanu.

Unirea (2 puncte din serviciu, 50 atac, 13 blocaje, 41 erori adversar; 11 servicii greșite): Dascălu (Tofan), Nagy, Mocanu, Fuzesi, Mihalescu (Chisleacov), Isek (Kantor), Angelovski – libero. Antrenor: Victor Lazăr.

Celelalte meciuri ale etapei a XVI-a: Arcada Galați – Știința Explorări Baia Mare 3:0, SCMU Craiova – Steaua București (5 februarie, ora 12), Volei Municipal Zalău – Tricolorul Ploiești (5 februarie, ora 19.15), VCM LPS Piatra Neamț – U Cluj 2:3 și Volei Caransebeș – CSM București 0:3.

Clasament: 1. Galați 40p, 2. Steaua 39p, 3. Zalău 34p, 4. Ploiești 33p, 5. Craiova 32p, 6. CSM București 28p, 7. Baia Mare 17p, 8. Caransebeș 17p, 9. Dej 14p, 10. Știința Bacău 13p, 11. Cluj 12p, 12. Piatra Neamț 3p.

Etapa a XVII-a (11-13 februarie): U Cluj – Știința Bacău, Volei Caransebeș – SCMU Craiova, CSM București – VCM LPS Piatra Neamț, Unirea Dej – Știința Explorări Baia Mare, Arcada Galați – Volei Municipal Zalău și Tricolorul Ploiești – Steaua București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.