Handbal masculin / HC Farul Constanța – CSSM Bacău 27-28 (13-17)

CSSM Bacau - HC Farul 10

Handbaliștii de la CSSM Bacău au furnizat surpriza etapei a VII-a din Divizia A de handbal masculin, impunându-se pe terenul principalei candidate la promovare din seria A, HC Farul Constanța. Fără cei patru internaționali de juniori (Rusu, Hanțaru, Ionescu și Drăgan), aflați cu echipa reprezentativă în Ungaria, echipa pregătită de Gabriel Armanu a evoluat fără trac și, după un început echilibrat, s-a desprins la 7-4 în minutul 12, datorită celor trei goluri consecutive înscrise de Mihai Cotinghiu. Cu Robert Gal în mare formă, băcăuanii au condus chiar și la 5 goluri (17-12) și au intrat la cabine cu 4 lungimi avans.

Repriza secundă a adus revirimentul gazdelor, care s-au apropiat de mai multe ori la un singur gol (20-21 min. 45, 22-23 min. 48), dar n-au reușit să egaleze niciodată. De altfel, HC Farul a condus o singură dată în 60 de minute, cu 3-2 în minutul 5. În ultimul minut, CSSM Bacău a intrat cu 2 goluri avans (27-25), iar un gol înscris de cel mai nou jucător al băcăuanilor, Nikola Kurtes (nepotul regretatului Zoran Kurtes) a adus liniștea în tabăra oaspeților. A fost prima înfrângere a constănțenilor.

”Este prea mult pentru un jucător de 9 metri să înscrie 10 goluri (Robert Gal – n.r.). Dar asta se întâmplă dacă nu îți iei măsuri de siguranță. Felicit echipa Bacăului, a meritat din plin victoria pentru că jucătorii săi au fost mai dăruiți decât cei de la Farul”, a declarat după meci președintele HC Farul, Nurhan Ali, citat de site-ul reporterntv.ro.

HC Farul: Nicolae, Fuică, Anghel – Tudorancea 7 goluri, Nițu 5, Loghin 4, Savu 4, Ion 4, Pană 3, Dușa, Smeu, Militaru, Cîrchea, Stankovic, Marcu. Antrenor: Eden Hairi.

CSSM Bacău: Crăciunescu, Freiwald, Bobeică – Gal 10, Broască 5, Cotinghiu 3, Uruianu 2, Dumitriu 2, Kurtes 2, Juverdianu 2, Oancea 2, Burbulea, Atănăsoaei, Păunescu, Dima. Antrenor: Gabriel Armanu.

juniorii-de-la-cssm-bacau-dupa-victoria-cu-hc-farul

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.