Handbal, juniori III / CSSM Bacău – CSS Bacău 24-23 (13-11)

CSSM Bacau - CSS Bacau 1Prima zi a primului turneu de sală din seria B a campionatului rezervat handbaliștilor juniori III a programat, în sala ”Orizont”, derby-ul băcăuan, dintre CSSM și CSS. Ca și precedentele două partide dintre cele două echipe și jocul de joi seara a fost palpitant, deznodământul stând sub semnul întrebării până în ultima secundă.

Prima repriză a fost echilibrată până la jumătate, apoi CSSM-ul s-a desprins la 12-8 în minutul 17, dar la pauză s-a intrat cu 13-11. De notat descalificarea portarului Rareș Uricaru (CSS Bacău), în minutul 18, după o ieșire imprudentă pe un contraatac al adversarilor. Elevii lui Marius Căpușă au început mai bine repriza secundă și au condus cu 15-14 (min. 31) și 16-15 (min. 33), datorită golurilor celor mai buni oameni ai săi, Bidașcă și Băisan. Cu Stănică din nou în mare formă, CSSM-ul lui Sebi Tancău a revenit și a preluat conducerea, având chiar 23-20 în minutul 43.

Finalul a fost pe muchie de cuțit, în ultimul minut intrându-se cu 24-23. Bădică a ratat contraatacul egalării, fiind ghicit de portarul Farcaș, dar tot CSS-ul a avut ultimul atac, cu 13 secunde înainte de final. Marius Căpușă a cerut time-out, dar Bidașcă a aruncat în blocaj, Băisan a recuperat, a obținut un 9 metri cu o secundă înainte de final, dar n-a putut străpunge barajul apărării adverse.

CSSM Bacău: Alin Tancău, Mihai Farcaș – Rareș Stănică (11 goluri), Ionuț Farcaș (5), Răzvan Armanu (3), Ștefan Vîță (2), Marian Vizitiu (2), Darius Bran (1), Albert Balaș, Tudor Bibire-Ghenadi, Vlad Bălan, Eduard Ichim. Antrenor: Eusebiu Tancău.

CSS Bacău: Rareș Uricaru, Luis Ștefan – Vlad Băisan (6), Cosmin Bidașcă (6), Mihai Bădică (3), Mihai Turcu (3), Adrian Doagă (3), Cristian Andor (2), Daniel Irimia, Tiberiu Kerekes. Antrenor: Marius Căpușă.

Partida a avut parte de un arbitraj corect al cuplului Iulian Cristea – Bogdan Gherman. În celelalte două meciuri ale zilei, LPS Buzău – LPS Brăila 27-23 și LPS Focșani – CSS Galați 17-26. Vineri, CSS Bacău stă, iar CSSM Bacău are un nou meci dificil, de la 15.30, cu CSS Galați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.