Volei feminin, Divizia A1 / Știința Bacău – Volei Alba Blaj 0:3 (26-28, 23-25, 19-25)

Stiinta Bacau - Volei Alba BlajDuelul ultimelor două campioane ale României a fost adjudecat clar de actuala deținătoare a titlului, după un meci în care băcăuancele au jucat în destule momente de la egal la egal cu mai valoroasele lor adversare. Astfel, primele două seturi au fost pe muchie de cuțit, soarta acestora fiind decisă de execuții individuale, reușite sau mai puțin reușite. În primul set, la 27-26 pentru ardelence, Dubravka Djuric a servit un as care a făcut diferența. În setul secund, la 23-24, Sabina Moisa a ridicat în linia a doua pentru Ioana Baciu, care a atacat în aut și așa s-a făcut 2-0. După două seturi pierdute la mustață, ”studentele” au cedat psihic și au pierdut la zero, iar pentru calificarea în play-off vor trebui să câștige ultimele 3 meciuri fără să piardă puncte.

Declarații după meci

Florin Grapă: ”Echipa a arătat în primele două seturi că se poate bate, că poate juca, spun asta în perspectiva că ne ajută Dumnezeu să intrăm în primele 4. Sigur că e ușor frustrant dacă e să privim cum am pierdut primele două seturi. Cred că diferența a fost făcută de serviciu, dar și de forța în atac a adversarelor noastre. De acum, trebuie să câștigăm toate meciurile rămase pentru a ne gândi la play-off.”

Darko Zakoc (cu aprecieri pentru faptul că a ținut să vorbească în limba română !): ”Pentru noi nu a fost un meci foarte important din punct de vedere al rezultatului, ci doar pentru atmosfera de la echipă. E important că am revenit după înfrângerile din Cupa CEV, cu o victorie în fața CSM-ului București și acum, la Bacău, în perspectiva jocurilor din play-off. A fost un meci strâns în primele două seturi, nervos, cu multe greșeli la serviciu și preluare de ambele părți.  Totuși, cred că publicul a avut ce vedea, au fost și momente frumoase, pe apărare și contraatacuri. Le doresc domnului Grapă și echipei sale succes în continuare. Pentru noi urmează ultimul meci dificil din sezonul regulat, cu CSM Târgoviște și sper să câștigăm și să terminăm neînvinși. Dintre cele trei echipe care se luptă pentru locul  4, cea mai completă mi se pare cea din Bacău, cu jucătoare mai cunoscute, care știu volei. Eu cred, însă, că a greșit mult în prima parte a sezonului, iar Dinamo și Târgu Mureș au șanse mai mari de calificare în play-off.”

Știința: Sabina Moisa (3 puncte), Tatiana Lupu (7), Claudia Gavrilescu (6), Cristina Cazacu (11), Denisa Rogojinaru (7), Ioana Baciu (8), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Crina Bălțatu, Lorena Ciocian, Irina Radu (1) și Nicoleta Manu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

Blaj: Ana Grbac (4), Ivana Plchotova (6), Dubravka Djuric (6), Ioana Nemțanu (9), Jovana Vesovic (12), Jelena Alajbeg (2), Marina Vujovic – libero. Au mai jucat: Adina Salaoru (18) și Valentina Rusu. Antrenor: Darko Zakoc.

Tot miercuri seara, CSU Medicina Tg. Mureș a trecut de Dinamo cu 3-0, ardelencele fiind la egalitate de puncte (33) cu Știința, în timp ce bucureștencele au 39 de puncte. În etapa viitoare, antepenultima, Știința joacă la Rapid, Medicina la Iași, iar Dinamo acasă cu CSM București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.