În ultima secundă / CSU Suceava – CSSM Bacău 29-29 (15-15)

CSU Suceava - CSSM Bacau 1CSU Suceava și CSSM Bacău au încheiat la egalitate și cel de-al doilea duel din eșalonul secund, după ce, pe 27 septembrie, la Bacău, fusese 20-20. A fost un meci spectaculos doar prin răsturnările de scor, fiindcă nivelul tehnic a fost scăzut, cu extrem de multe greșeli de ambele părți. Într-un campionat înțesat de meciuri cu adversari de duzină, partida de la Suceava e un barometru pentru nivelul la care se află echipa pregătită de Bogdan Voica. Din păcate, semnalele nu sunt deloc  încurajatoare, în perspectiva barajului de promovare în Liga Națională.

În primul rând, apărarea n-a ținut cont de semnalul negativ de săptămâna trecută, când s-au primit 26 de goluri de la o echipă de copii. S-au primit nepermis de multe goluri pe pătrunderi, iar apărarea la extreme a fost de multe ori aproximativă. Ce-o fi căutat Buinenko să se apere în extremă, masivul ucrainean fiind victimă sigură în fața jucătorilor de viteză ? Au fost, apoi, cele 4 aruncări de la 7 metri ratate de băcăuani, adică toate de care au beneficiat ! Când nu ești în stare să înscrii de la 7 metri, e greu să emiți pretenții, iar asta e o boală băcăuană mai veche. Băcăuanii au avut 26-23 în minutul 52, iar apoi, în minutul 55, când conduceau cu 27-26, au jucat în 6 contra 4, iar sucevenii au marcat de două ori, luând conducerea. S-au comis multe greșeli tehnice și au fost multe ratări în situații de la 1 la 1 cu portarul.

La fel de adevărat e faptul că CSSM Bacău a fost văduvită de absența unei extreme dreapta de meserie, Ionuț Broască fiind convocat la lotul național de juniori. Nu-i mai puțin adevărat că inimosul Adrian Liță și-a dat sufletul pe acel post și s-a achitat aproape ireproșabil de sarcini. Iar golul egalării, venit în ultima secundă, a venit tot din extrema dreaptă, de la un jucător de mâna dreaptă, Alin Câmpan. La plusuri se adaugă evoluția lui Răducu Tamaș, golul de senzație înscris direct din aruncare de la 9 metri de Buinenko în finalul primei reprize, dar și cel din aeriană reușit de același jucător. Cât despre marile deziluzii, nu vom face nominalizări. Deocamdată.

CSU Suceava: C. Tcaciuc – Burlacu (9 goluri), Velea (8), Petrea (4), Vele (4), Acatrinei (1), R. Bursuc (1), Olariu (1), Baican (1), I. Tcaciuc, Preda, Costea. Antrenor: Răzvan Bernicu.

CSSM Bacău: Tamaș – Moisă (7), Buinenko (6), Gal (4), Cotinghiu (4), Rață (3), Câmpan (2), Liță (2), Dumitriu (1), Ciubotariu. Antrenor: Bogdan Voica.

La fel ca și unii dintre jucătorii băcăuani, arbitrii pietreni Ionuț Ifrim și Ovidiu Ilisei au avut probleme în a se descurca sub presiunea unei săli arhipline, dar nu au influențat rezultatul.

4 comentarii la „În ultima secundă / CSU Suceava – CSSM Bacău 29-29 (15-15)”

  1. Un mod foarte elegant de a spune ca nu suntem asa zmei precum ne credem…….daca dorim cu adevarat promovarea ne trebuiesc urgent dublarea posturilor cu jucatori valorosi ! Avem cu certitudine cativatineri de mare de valoare dar nu vor creste jucand in continuare cu Cimentul Bicaz sau etc etc.Se vor pierde ca si jucatori. Din pacate din 3 meciuri care efectiv au contat Stiinta nu a castigat nici unul,asta e trista realitate…….

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.