Doar o echipă de pluton / Dinamo București – Știința Bacău 3:1 (25-17, 25-15, 21-25, 25-13)

Stiinta Bacau - Dinamo Bucuresti 24Cu vreo 2 ani în urmă, Staelens, Sosa și Zakreuskaya ar fi șters pe jos cu o echipă având în sextetul de bază o jucătoare de 42 de ani și una de 38. Astăzi, însă, echipa de românce a Științei a fost surclasată tot de o echipă de românce, gruparea băcăuană rămânând la 10 puncte de Dinamo, cu șanse minime de a mai prinde un loc în primele 4. Lipsa de inspirație, de ambiție și o mulțime de greșeli (29 neforțate) au dominat jocul Științei de vineri seara. Cu un singur punct din blocaj pe set, băcăuancele ar fi avut mari probleme și cu Penicilina Iași. 

Știința a început bine meciul, a condus cu 4-1 pe serviciul Ioanei Baciu, însă Dinamo a întors la 6-5 după un aut al aceleiași Baciu, gazdele intrând apoi cu avantaj minim la primul time-out tehnic. Pe fondul unei preluări deficitare a ”studentelor”, al căror blocaj n-a funcționat mai deloc, în timp ce atacul a pus cu mare greutate mingea jos, Dinamo s-a desprins la 16-10 și 21-13, adjudecându-și primul set la o diferență confortabilă. În setul secund, voleibalistele băcăuane și-au continuat recitalul de greșeli la toate procedeele, cedând practic fără luptă la o diferență de 10 puncte.

În cel de-al treilea set, băcăuancele și-au îmbunătățit considerabil jocul, iar acest lucru s-a văzut și pe tabelă. Știința a avut 4-0, însă Dinamo a revenit și a condus cu 8-6.Cu un serviciu bun și o apărare mult mai atentă, oaspetele au trecut din nou la conducere și s-au impus, nu fără emoții, după ce bucureștencele se apropiaseră amenințător la 20-22. Din păcate, elevele lui Florin Grapă au avut o prestație lamentabilă în setul 4, pe care l-au pierdut la o diferență umilitoare, relevantă pentru evoluția ”studentelor” fiind și mingea de final: un atac 2 metri în aut al Denisei Rogojinaru.

”Cred că a fost cel mai slab joc al nostru din acest campionat, mai slab și decât cel de la Craiova. Nu-mi explic ce s-a întâmplat și sunt foarte îngrijorat de serviciu și de preluarea din serviciu. Nu cred că lupta pentru a prinde un loc în primele 4 e încheiată, fiindcă mai e mult de jucat, însă, dacă vom continua să evoluăm astfel, putem pierde și locul 5”, a declarat antrenorul Florin Grapă.

Dinamo: Kapelovies (4 puncte), Badea (12), Marcovici (9), Corjeuțanu (14), Lăpușneanu (12), Horeică (16), Ștefan – libero. A mai jucat Mincă. Antrenor: Branko Gajic.

Știința: Moisa (3), Lupu (11), Gavrilescu (9), Rogojinaru (8), Cazacu (2), Baciu (7), Albu – libero. Au mai jucat: Radu (11), Bălțatu (3), Ciocian și Manu – libero. Antrenor: Florin Grapă.

6 comentarii la „Doar o echipă de pluton / Dinamo București – Știința Bacău 3:1 (25-17, 25-15, 21-25, 25-13)”

  1. Hai sa fim realisti, cu banii care au venit cand au venit, si au mai fost si putini trebuia sa ne asteptam la asta. Poate asta a si fost intentia alesilor locali. Ganditi-va pregatire amanata, plecarea unor jucatoare bune, venirea altora care sunt si tinere sau nu au experienta

  2. Costine vezi ca acum 3 ani cele 2 jucatoare aveau 38 si 35 de ani si nu ati maturat niciodata cu noi pe jos asa ca mai usurel!! Grapa are dreptate se joaca calificarea in 1-4 si…….. Din pacate unele dintre jucatoare ar trebui sa aduca bani de acasa ca sa joace la Stiinta nu sa primeasca!!! „Vina” lui Florin este ca a lea „facut”pe unele dintre jucatoare Campioane si ele chiar cred ca sant voleibaliste!! Acest lucru se vede si la Nationala! Diferenta dintre babele mele cand erau la lot cu Florin si new genertion este ca bateau pe Croatia etc si acum ele sint povestitoare cam cum e pe la un CE asa ca de unde concluzia……..

  3. Rusine,Rusine,Rusine !!! si ma refer la modul de abordare a unei partide ce iti poate arata „viitorul in campionat”.am zis-o mai de demult,devenim o echipa de pluton care se bucura la meciuri cu Iasi,Cluj,Rapid.vai mama lui de volei pe care intelegeti sa-l jucati !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.