Florin Grapă: ”Vreau să demonstrăm că și jucătoarele românce pot fi competitive”

Florin GrapaLa sfârșitul acestei săptămâni începe ediția 2015-2016 a Diviziei A1 de volei feminin. În prima etapă, Știința Bacău va evolua în deplasare, la CSM Lugoj, sâmbătă, de la ora 18.30. Iată un interviu cu antrenorul deținătoarei Cupei României, prof. Florin Grapă, realizat cu 3 zile înainte de startul sezonului.

Rep.: Cât de mulțumit sunteți de felul în care au decurs pregătirile pentru noul sezon ?

Florin Grapă: Ne aflăm într-o fază bună, chiar dacă nu suntem încă acolo unde mi-aș dori eu. Dacă vom gestiona cu atenție începutul de campionat, programul fiindu-ne, într-un fel favorabil, sper ca evoluția echipei să fie una care să mă mulțumească.

Rep.: Cât de mult va fi influențat începutul de campionat de faptul că de la pregătiri au lipsit cele 4 jucătoare de la lotul național ?

Florin Grapă: Va trebui ca fetele care au fost la lot să se integreze, nu neapărat fiindcă vom juca altceva decât anul trecut, dar la lot au făcut ceva, iar aici facem altceva. Eu cred, totuși, că echipa va juca bine anul acesta, veți vedea.

Rep.: Sunteți mulțumit de transferurile pe care le-ați făcut ?

Florin Grapă: Da, eu sper să fi făcut cele mai bune alegeri, ținând cont de toți factorii: bani, să fie jucătoare românce și ce-mi propun eu să joace echipa. Sigur că transferurile au fost influențate în primul rând de situația noastră financiară, dar sper să fi făcut afaceri bune, cu ghilimelele de rigoare.

Rep.: Ce vă doriți cel mai mult de la sezonul care stă să înceapă ?

Florin Grapă: În primul rând, e clar că vreau să debutez cu o victorie. Pe de altă parte, mi-aș dori să ne clasăm mai bine decât anul trecut. E o dorință a mea, pentru a demonstra că și jucătoarele românce pot fi competitive.

Rep.: De ce sau de cine vă este cel mai teamă ?

Florin Grapă: Nu știu dacă e vorba neapărat de teamă. Pe plan voleibalistic, lupta se va da între cele 5 cluburi: CSM Târgoviște, Volei Alba Blaj, CSM București, Dinamo și noi. Desigur că nu asta mi-aș dori să fie ordinea, din respect pentru adversari ne-am pus pe noi ultimii. Din punct de vedere material, sper să avem o susținere măcar la nivelul de până acum, dacă nu mai bună. Mi-e teamă, însă, de ce va fi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.