Glorioși / Sport Club Bacău – CSU Craiova 6-4 (1-1, 1-1, după prelungiri și penalty-uri)

Sport Club Bacau - CSU Craiova 1De mult nu a mai trăit Bacăul fotbalistic un meci de calitate, disputat într-o atmosferă de zile mari. Circa 1000 de băcăuani au venit miercuri după-amiază, pe stadionul ”Letea” și cu siguranță că s-au felicitat pentru decizia de a vedea partida pe viu. Băieții lui Cristi Popovici au făcut un meci mare, s-au dăruit exemplar, iar asta a plăcut cel mai mult publicului, care i-a susținut ca niciodată. Fiindcă au meritat.

Bacăul a deschis scorul rapid, în minutul 3, atunci când Andrei Pavel a valorificat, din 6 metri, centrarea foarte bună a lui Vraciu. Oltenii au egalat cu două minute înainte de pauză, atunci când Măzărache a trimis cu capul la vinclu. Înainte de a intra pe teren pentru repriza a doua, portarul băcăuan Bogdan Miron și-a sărutat fiul, Denis-Ionuț, după care a avut o prestație fantastică. Da, Craiova a dominat repriza secundă, însă băcăuanii n-au lăsat garda jos și au venit în destule momente peste adversar, punând probleme. Primele 90 de minute s-au încheiat cu un gol anulat (corect) oaspeților, iar publicul băcăuan a simțit că favoriții pot produce surpriza.

După 30 de minute de prelungiri, în care ambele echipe au trecut pe lângă victorie, s-a trecut la penalty-urile de departajare. Cei cinci băcăuani (Vraciu, Neagu, Adăscăliței, Drugă și Hurdubei) au executat perfect, iar pentru sângele rece de care au dat dovadă într-un moment de maximă tensiune, merită toate felicitările. Rolul principal în filmul unui meci de neuitat și l-a asumat Bogdan Miron (care, înainte de loviturile de departajare, și-a sărutat din nou fiul), cel care a apărat cel de-al doilea penalty al Craiovei, executat de Ivan. Fotbalul băcăuan a arătat că respiră, iar cel mai mare câștig al meciului a fost publicul numeros și entuziast.

SC BACĂU: MIRON – MIHĂLĂCHIOAE, LOZNEANU, URSU, DRUGĂ – DUMITRIU, ADĂSCĂLIȚEI – PUNGĂ (62 HURDUBEI), ȚUȚU (72 NEAGU), A. PAVEL (56 GRUMEZESCU) – VRACIU. ANTRENOR: CRISTI POPOVICI.

Universitatea: Straton – Achim, Popov, Bancu (77 Ivan), Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Ferfelea (88 Nuno Rocha) – Măzărache (68 Acka), Herghelegiu, Curelea. Antrenor: Emil Săndoi

Arbitri: Andrei Chivulete – Alexandru Midvichi, Adrian Vornicu.

Vom reveni cu o amplă galerie foto.

 

2 comentarii la „Glorioși / Sport Club Bacău – CSU Craiova 6-4 (1-1, 1-1, după prelungiri și penalty-uri)”

  1. Pe un teren cu denivelari, Craiova nu a putut juca la firul ierbii, iar in jocul aerian, bacauanii au fost la inaltime si la propriu si la figurat (1,85m; 1,92m; 1,85m; 1,86m; 1,91m; 1,86m; 1,82m, 1,81m; 1,80m s.a.m.d.; dupa inlocuiri, in loc de unul 1,86, unul de 1,87m; i-am pus numai pe cei mai inalti, fiind ceva similar cu nationala Germaniei, ca inaltime…). Bacaul se antreneaza pe un teren cu denivelari; oare cum ar juca pe terenul central, cand va fi gata ? Nu stim, ca banii tot dispar. Probabil, jocul va fi mai combinativ, poate chiar din prima… Daca Neagu si Hurdubei ar duce 90 de minute, ar fi si mai bine… Cu putin curaj , ar promovain liga 1, iar in liga 1 va avea mai multi bani din televizari (Ceahlaul, pentru locul 10, lua cam 1,5 milioane de euro pe an). Nu are nici contracte mari la jucatori si si-ar permite cate un jucator bun de liga 1 in fiecare compartiment. Loviturile libere n-au mers. Daca s-ar lovi cat mai puternic sub minge si cu miscare inversa de rotatie celei de la rostogolire, mingea s-ar ridica peste zid, ca apoi sa coboare brusc si foarte puternic sub transversala; pentru avansati, se poate, in timpul lovirii, sa se preia/duca mingea pe gheata, ca in partea finala sa se faca o miscare de taiere ca la tenis de masa; gheata nefiind plata, ci in relief, fata de axa verticala a mingii, emisfera/jumatatea din stanga sau din greapta a mingii se va comprima mai mult, ca apoi, in ramura coboratoare a mingii datorita incetinirii rotatiei din cauza frecarii cu aerul, sa se decomprime si sa faca o miscare dreapta-stanga cand se loveste cu piciorul drept cu siretul sau stanga-dreapta cand se loveste cu exteriorul; invers, cand se loveste cu piciorul stang. Si la corner, in acest stil, destabilizeaza portarul advers si apararea adversa. Mai multe, pe Google, pe „Adevarata fata a loviturii foglia-secca”.
    Pentru meciul urmator, juniorii si alti cativa mai odihniti ar prinde bine… Si, de asemenea, 1-4-4-2, si combinatii, pe cat posibil, „din prima”, pentru a surprinde si a nu avea un joc previzibil; atunci cand se urmareste ceva periculos, nu trebuie lasat adversarul sa se replieze si sa inchida spatiile, orice incetinire sau tergiversare inseamna o faza ratata… Tragerile de timp (gen „Dinamo Bacau”) sunt necesare cand jucatorii trebuie sa mai respire, daca nu au conditia fizica necesara. Totusi, din 3 in 4 zile, va fi greu de jucat; trebuie alimentatie, energizante, preparator bun…

  2. La Ferfelea, parea ca mingea iese; a fost scapat sau a fost lasat; Lozneanu nu s-a plasat bine la Mazarache. Iar Miron, daca era mai inalt cu 3-4 cm, o scotea. E bine asa…

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.