Viitorul e în ceață / Știința MD Bacău – HC Odorhei 30-28 (12-10, 26-26), după aruncări de la 7 metri

Stiinta Bacau - HC OdorheiUPDATE 27 mai : Ionuț Rotaru a precizat că nu a avut niciun moment intenția de a răspunde în bătaie de joc și cu atât mai puțin de a lua la mișto site-ul ori pe cititorii lui. Am luat act de poziția căpitanului echipei băcăuane, pe care v-o prezentăm ca atare, asigurându-l încă o dată că nu are nimeni nimic personal cu el sau cu alt jucător al Științei. Știința Municipal Dedeman Bacău și HC Odorhei au disputat marți seara un meci inutil de clasament. O dispută despre care, la începutul campionatului, s-ar fi putut anticipa că ar fi putut fi finala Ligii Naționale a ajuns să se dispute în derizoriu, în fața a câteva sute de spectatori. Asta și fiindcă clubul gazdă, invocând sărăcia (sărăcie, sărăcie, dar la Odorhei se merge cu o zi înaintea meciului, când sunt de parcurs doar 200 de km.), n-a găsit de cuviință să tipărească măcar un afiș.

Meciul propriu-zis a fost unul de vacanță, fiind spectaculos prin răsturnările de scor și prin finalul decis la aruncările de la 7 metri. Adevărul este, însă, că jocul a fost dus la penalty-uri de două erori de arbitraj în favoarea gazdelor, comise în ultimul minut, când Odorheiul n-a primit un 7 metri, iar la atacul următor nu s-a dictat un fault în atac la Rotaru, care a marcat golul egalizator. Tamaș a apărat în fața lui Ramba la ultima fază a meciului, pentru ca, la loviturile de departajare, Știința să se impună cu 4-2, datorită transformărilor reușite de Johannson, Bondar, Rotaru și Vartic, dar și paradelor reușite de Tamaș și Erhan.

În privința viitorului echipei, e clar că lucrurile sunt neclare. Primul om pe care l-am întrebat despre decizia pe care a luat-o a fost Rotaru, iar el a ținut să ne ia la mișto. ”-Cum e, v-ați hotărât ? – Da. – Și  ce-ați hotărât ? – Nu știu, să vedem.” Acesta a fost răspunsul în bătaie de joc pe care a ținut să ni-l dea și să vi-l dea dumneavoastră, cititorilor, domnul căpitan de echipă. Marius Bondar, în schimb, a fost mult mai tranșant și a spus că va pleca la o altă echipă, dar că nu va depune memoriu împotriva Științei, acceptând oferta lui Florin Grapă. La finalul jocului, am discutat și cu trei dintre străini, Celestin, Johannson și Pinnonen. Niciunul dintre ei n-a luat încă o decizie, senzația fiind că există o presiune în vestiar din partea unor jucători înverșunați și porniți să nu accepte niciun compromis.

ȘTIINȚA MD BACĂU – HC ODORHEI 30-28 (12-10, 26-26)

ȘTIINȚA: Tamaș (15 interv.), Erhan (2 interv.), Grigoraș – Bondar (7 goluri / 11 aruncări), Johannson (5/6), Celestin (5/6), Rotaru (4/6), Vartic (3/7), Iancu (2/4), Păunică (2/4), Liță (1/1), Carali (1/1), Moisă (0/2), Cotinghiu (0/2), Pinnonen (0/4). Antrenori: Mateo Garralda  și Sorin Bîrză.

HC ODORHEI: S. Orban ( 10 interv.), Tevzadze (1 interv.), Szabo – Komporaly (9/13), Ramba (7/13), Szasz (2/3), Ferenczi (2/4), Sipos (2/2), Rusia (2/7), Talas (1/1), Kuzmanosky (1/3), Onyejekwe (1/3), Konya (1/2), Mihalcea (0/2), Stoilov. Antrenor: Vlad Caba.

Jocul nr. 2 din faza a III-a a play-off-ului (locurile 7-8) va avea loc pe 28 mai la Odorhei, unde ar urma să se desfășoare și un eventual “decisiv” (30 mai).

2 comentarii la „Viitorul e în ceață / Știința MD Bacău – HC Odorhei 30-28 (12-10, 26-26), după aruncări de la 7 metri”

  1. Pacat ca s-a sacrificat o echipa de dragul de a ajunge altcineva manager .Lucrul acesta se putea face si altfel daca ar fi existat colaborare si nu uzurpare .Daca Dedeman ii sprijinea in martie cind s-a cerut ajutor (ajutor pe care il acorda abia acum ??!!!)si daca primaria ar fi dat drumul la ultima transa contractuala ,cred ca lucrurile ar fi decurs altfel.Dar cu Dumnezeu inainte!
    Felicit echipa pentru determinarea de care au dat dovada!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.