Nu vor să moară / Sport Club Bacău – Academica Argeș 2-1 (1-0)

Sport Club Bacau - Academica Arges 3Sport Club Bacău a obținut a doua victorie în decurs de 4 zile și a arătat că e o echipă care, în pofida problemelor financiare cu care se confruntă, trăiește și o face frumos. Neplătiți de luni de zile, cu excepția unei prime achitate vineri, fotbaliștii băcăuani au impresionat prin dăruire și au învins pe merit, pe un teren aducând cu o orezărie, o echipă cu pretenții de Liga I. 

Băcăuanii au deschis scorul în minutul 21, atunci când o pasă luminoasă a lui Adăscăliței l-a lăsat pe Neagu singur cu portarul, iar vârful gazdelor a șutat precis, pe lângă portarul ieșit în întâmpinare, la marginea careului mare. Cu un minut mai devreme, Mihălăchioae a fost la câțiva centimetri de un gol de senzație, după un șut de la 35 de metri lateral dreapta. În mitanul secund, gazdele au făcut pasul înapoi, dar Vraciu a irosit o ocazie uriașă de a face 2-0 în minutul 56, când a șutat în Lungu de la 6 metri. Piteștenii au ratat 2 ocazii bune în minutele 77 și 78, prin Pătulea (șut puțin alături din 12 metri) și Popa (cap pe lângă poartă de la 6 metri), după care egalarea a venit cumva firesc.

În minutul 80, Deletic a centrat din lovitură liberă, iar Pătulea a marcat cu capul la colțul lung, de la 10 metri lateral stânga, traiectoria balonului păcălindu-l pe Petrariu. Același Pătulea a ratat din 6 metri după alte 3 minute, ocazie care s-a răzbunat în minutul 85. Gazdele au declanșat un contraatac tăios, Pungă i-a pasat excelent lui Vraciu care, rămas din nou singur cu portarul, n-a mai greșit ținta și a adus echipei sale o victorie muncită din greu și cu-atât mai meritată. Un succes ca un strigăt disperat după ajutor, al unei echipe care nu merită să fie lăsată să moară.

SC Bacău: Petrariu – Mihălăchioae, Ursu, Lozneanu, Sascău (67 Drugă) – Căinari, Dumitriu (66 Taban), Adăscăliţei, Pungă – Vraciu, C. Neagu (75 Luncanu). Antrenor: Cristian Popovici.

Academica: C. Lungu – S. Stancu (86 Al.David), Fl. Popa, Viţelaru, Popovici – Olariu (64 V. Munteanu), Ispir – Venţer, H. Koné (58 Pătulea), Deletic – S. Chiţu. Antrenor: Ciprian Urican.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.