Campioana preia șefia clasamentului / Volei Alba Blaj – Știința Bacău 1:3 (14-25, 25-22, 18-25, 22-25)

Volei Alba Blaj- Stiinta Bacau”Mielușele” în Europa, voleibalistele lui Florin Grapă se metamorfozează în leoaice în întrecerea internă, dovadă evoluția consistentă de sâmbătă, de la Blaj. Campioanele au profitat de înfrângerea CSM-ului București la Târgoviște și s-au instalat pe prima poziție a clasamentului Diviziei A1, după o victorie de trei puncte în fața unei contracandidate la titlu ce a fost susținută, ca de obicei, de o sală arhiplină și frenetică. 

Setul I 

Partida a început aproape perfect pentru campioanele României, care au avut 5-1, scor la care Darko Zakoc a solicitat time-out, însă, după acest timp de odihnă, băcăuanele au jucat și mai bine. Pe serviciul foarte bun al Denisei Rogojinaru, Știința s-a distanțat până la 14-2, iar la cel de-al doilea time-out tehnic a intrat cu un avans de 13 puncte. La 6-18 Florin Grapă a cerut primul timp de odihnă al echipei sale, după o serie de 3 puncte ale echipei din Blaj. Pe finalul setului gazdele au mai redus puțin din diferență pe fondul relaxării  ”studentelor”, care au câștigat primul set cu 25-14. În acest set, Sabina Moisa a fost foarte inspirată, iar preluarea campioanelor a fost una aproape fără de greșeală.

Setul al II-lea 

Cel de-al doilea set a început mult mai bine pentru gazde, care au condus pentru prima dată în acest meci cu 3-2. Pe serviciul Martinei Utla, Blajul a reușit să intre la primul time-out tehnic cu un avans de 5 puncte. Pe serviciul Alexandrei Sobo,oaspetele au reușit să reintre în set și s-au apropiat la 7-9. La cel de-al doilea time-out tehnic, echipa lui Darko Zakoc conducea cu 16-12, echipa campioană comițând multe greșeli individuale. La 13-19, Florin Grapă a cerut time-out, deranjat de multiplele greșeli la atac și la preluare ale echipei sale. Băcăuancele s-au apropiat la 16-20, scor la care Ioana Baciu a trimis un atac direct in blocajul advers. Punctul de 21-18 câștigat de oaspete a fost și cel mai spectaculos al setului, încheindu-se cu un blocaj colectiv al Irinei Radu și Tatianei Lupu. Campioanele au profitat de preluarea deficitară a ardelencelor și au egalat la 22 după un bloc-aut reușit de Irina Radu. La 23-22, arbitrul principal al partidei i-a furat un punct Științei, la un bloc-aut scos de Stoyanova, acesta spunând că mingea s-a dus în banda fileului, cu toate că tușierul arătase bloc-aut! În cele din urmă, setul a fost câștigat de Blaj cu 25-22.

Setul al III-lea 

Setul a început slab pentru ”studente”, antrenorul acestora fiind obligat să ceară time-out încă de la scorul de 0-3. După două atacuri greșite ale Denisei Rogojinaru, ea a fost schimbată cu Irina Radu la 2-6. Pe serviciul Irinei, băcăuanele au reușit să revină și să conducă la primul time-out tehnic cu scorul de 8-6. Seria de servicii a Irinei Radu s-a încheiat la 10-6 pentru echipa sa. Yulia Stoyanova n-a putut fi blocată, iar Știința Bacău a condus la cel de-al doilea time-out tehnic cu 16-10. Oaspetele s-au distanțat ușor-ușor, iar Darko Zakoc a cerut cel de-la doilea time-out la scorul de 11-20. Cu Irina Radu și Yulia Stoyanova în mare formă, campioana a câștigat cel de-al treilea set cu scorul de 25-18.

Setul al IV-lea 

Setul a început foarte bine pentru Alexandra Sobo, însă gazdele au intrat la primul time-out tehnic cu un avans de 1 punct. După ce Blajul a condus cu 17-12, băcăuancele au punctat de 4 ori consecutiv cu ajutorul Irinei Radu, care a reușit să rezolve câteva mingi grele. Anastasyia Harelik a reușit să o aducă pe Știința în avantaj pentru prima dată în acest set, punctând pentru 20-19. Pe serviciul Sabinei Miclea, campioana s-a desprins la 24-20, Denisa Rogojinaru fiind cea care a reușit ultimul punct al meciului, oaspetele adjudecându-și setul al patrulea cu 25-22. 

Știința a obținut astfel o victorie de trei puncte meritată și muncită, la capătul unui joc în care elevele lui Florin Grapă au dat totul pe teren și s-au luptat pentru fiecare minge. De remarcat sunt evoluțiile Irinei Radu și Yuliei Stoyanova, care, din postura de rezerve, au reușit să fie decisive în momente cheie pentru echipa campioană. De notat și faptul că Tesca Andrew-Wasylik n-a fost utilizată ca libero, ci a fost trimisă în teren în linia a doua pentru preluare. Și pentru că am dus vorba de libero și preluare, trebuie amintită evoluția foarte bună a Mihaelei Albu.

BLAJ: Adina Salaoru (16 puncte), Martina Utla (16), Ioana Nemțanu (7), Roxana Ivanov (7), Tsvetelina Zarkova (4), Bojana Radulovic, Katja Medved – libero. Au mai jucat: Adriana Dumitru (5), Natașa Matseichyk (3), Ivana Djerisilo (1), Jaqueline Souza. Antrenor: Darko Zakoc.

ȘTIINȚA: Alexandra Sobo (17), Anastasia Harelik (11), Denisa Rogojinaru (9), Sabina Moisa (7), Tatiana Lupu (6), Ioana Baciu (6), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Irina Radu (12), Yulia Stoyanova (10), Tesca Andrew-Wasylik. Antrenor: Florin Grapă.

Foto: ziarulunirea.ro

3 comentarii la „Campioana preia șefia clasamentului / Volei Alba Blaj – Știința Bacău 1:3 (14-25, 25-22, 18-25, 22-25)”

  1. Felicit intreaga echipa si pe antrenori. Se vede valoarea echipei ,s- o tineti tot asa .FORTA STIINTA BACAU!!!.

  2. FELICITARI! E un campionat mult mai tare ca cel de anul trecut. Sper ca si anul asta echipa sa prinda varful de forma in preajma play-off-ului si sa ne bucuram pentru un nou titlu (desi vor fi meciuri mult mai grele inca din semifinale, sunt cateva echipe de valori apropiate)

  3. foarte bun rezultatul ,felicitari.totusi,nu trebuie trecut cu vederea ca Denisa Rogojinaru si Ioana Baciu au cam iesit din joc prin setul 2,jucatoare care ar trebui sa dea poate mai mult de 35 % din joc.am avut noroc cu Irina Radu si Stoyanova ca ne-au scos acum,poate vom putea pune baza pe ele si in alte meciuri,dar va fi fff.greu anul asta.oricum trebuie sa luptam.oricand,oriunde,Hai STIINTA !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.