Handbal, juniori / Declarațiile antrenorilor după turneul internațional ”Viitorul azi”

Gabriel ArmanuGabriel Armanu (România):Mă bucur că Federația Română de Handbal a acceptat să organizeze turneul la Bacău, ne-am implicat cu toții și, la unison, toate echipele au afirmat că a fost o reușită din toate punctele de vedere: jocuri tari, condiții de cazare și masă excelente, măsuri de securitate poate duse la extrem. Mulțumesc personal domnului Dragoș Pavăl pentru sprijinul acordat și domnului Denis Chiriac pentru implicare. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor implicați în organizare și vreau să menționez că au făcut-o voluntar, iar acest lucru arată deschiderea băcăuanilor catre handbal. Le aduc mulțumiri speciale părinților pentru susținere. Am lăsat la urmă FRH, care s-a implicat foarte serios financiar în a susține acest lot de cadeți, arătând o atenție deosebită pentru pregătirea acestor sportivi, care au ca objectiv major calificarea la europenele din 2016.

Dariusz TomaszewskiDariusz Tomaszewski (Polonia): ”A fost un turneu foarte bun, în care toate echipele au avut parte de jocuri de calitate. De asemenea, condițiile pe care le-am avut aici și organizarea au fost de un nivel înalt. În ceea ce ne privește, consider că am avut trei meciuri foarte utile, sigur că ne-am fi dorit să le câștigăm pe toate dar, în ultimul joc, am avut în față o echipă foarte bună, cea a României. Echipa dumneavoastră a arătat multă forță și determinare și a fost mai bună. În final, vreau să-mi exprim speranța că toate turneele la care vom participa vor fi la fel ca acesta, de la Bacău.”

 

Vago AttilaVago Attila (Ungaria): ”În primul rând, vreau să mulțumesc Federației Române de Handbal pentru că ne-a invitat la acest turneu. A fost o competiție reușită, cu 4 echipe foarte puternice și am avut ocazia de a juca 3 meciuri foarte bune. Cred că echipa României a progresat foarte mult față de luna august, când i-am învins la un gol noi acasă, iar acum iată că am pierdut la 8 goluri. Din păcate, noi nu am avut o parte dintre cei mai buni jucători la dispoziție aici, din cauza unor accidentări, dar vă spun că îmi doresc să mai avem parte de astfel de turnee. În ce privește ultimul meci, cel dintre România și Polonia, cred că sunt două echipe de valori apropiate, dar românii au făcut un joc mai bun în defensivă și i-au surprins pe adversari cu acea apărare 4+2.”

 

Igor SidkoIgor Sidko (Belarus): ”A fost un turneu foarte bun, cu un nivel foarte înalt al organizării, și ne bucurăm că am fost invitați să participăm. De asemenea, consider că și jocurile au fost de un nivel foarte bun. Noi nu am putut deplasa aici cel mai bun lot, de aceea n-am făcut față în partidele cu România și Polonia. Meciul dintre România și Polonia a fost unul foarte frumos, gazdele au făcut mai puține greșeli pe final și au avut avantajul unui public foarte cald.” 

FOTO: VICTOR EUGEN MIHAI – VEM

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.