Handbal, juniori / Junioarele II de la ACS Tescani fac furori

ACS Tescani 2014 junioare IIJunioarele II de la ACS Tescani, împreună cu profu’ de română, Florin Romanescu, arată că handbalul este nu numai un sport extrem de spectaculos, ci și surprinzător. Echipa sătească, născută din ambiția și pasiunea unui om care respiră handbal a obținut, la finele săptămânii trecute, rezultate pe măsură, la cel de-al doilea turneu al campionatului național. Nu mai puțin de 3 victorii a obținut echipa din Tescani la turneul de la Bacău, desfășurat în perioada 21-22 noiembrie: 19-18 cu LPS Roman, 29-17 cu LPS Buzău și 21-19 cu CSS Bacău. După două turnee, echipa din Tescani ocupă locul al doilea în serie, la egalitate de puncte (15) cu prima clasată, LPS Roman. 

”Când am început în 2010 munca cu această echipă nici eu, nici domnul primar al comunei Berești Tazlău, care m-a susținut  în demersurile mele, nu ne-am gândit că am putea ajunge să jucăm de la egal la egal cu cluburi consacrate din handbalul juvenil românesc. Este bine că am ajuns aici, va fi greu sa ne menținem. A fost un turneu reușit pentru echipa noastră, după ce, la Roman, în primul turneu, am suferit la calitatea jocului. Am întâlnit adversari puternici, conduși de pe margine de antrenori valoroși și experimentați. Fetele mele au respectat însă tot ce pregătisem tactic, mai ales pentru jocurile cu Roman si Bacău , m-au impresionat prin disciplină și tărie de caracter în momente tensionate, au înțeles că treaba lor este să joace așa cum s-au pregătit, să evite tensiunile și factorii externi, să fie calme și să-și domine în primul rând psihic adversarele. Ne-au ajutat mult jocurile de pregătire  susținute  cu băieții de la CSS Bacău, grupa de juniori IV pregătită de prof. Căpușă Marius, care compensau prin forță și agilitate diferența de vârstă și care au contribuit, alături de antrenamentele de la sala de fitness, la rezistența fizică a sportivelor mele, deoarece am dominat clar finalurile de meci. Meritul le aparține jucătoarelor și depinde doar de ele să demonstreze lor și tuturor că rezultatele de acum pot deveni constante. Sunt eforturi enorme care se fac pentru formarea lor și sunt obligate moral să le răsplatească, față de părinții care le susțin, față de oamenii și sponsorii care ne ajută (atât cei prezenți pe echipamente, cât și cei care ne-au ajutat in timp). Așa cum m-au învățat mentorii mei, domnii profesori Acsinte și Manoliu, încerc să nu pun pe primul loc rezultatul imediat, ci formarea lor ca jucătoare. Sper ca, din această echipă, să oferim jucătoare spre handbalul mare, abia atunci vom putea fi pe deplin mulțumiți. Mi-aș dori, totuși, să avem mai multă colaborare în handbal și mai puține orgolii, iar arbitrii delegați la turneele de juniori să uite în teren că se cunosc cu antrenorii și să respecte mai mult munca sportivelor și sacrificiile oamenilor din spatele lor”, ne-a declarat profesorul Florin Romanescu, profu’  de română cu master în performanța sportivă. Lotul ACS Tescani : Manolache Ștefania, Creangă Andreea, Ceaușu Diana, Carp Adina, Lăzărescu Lavinia, Dorneanu Flavia, Codreanu Alexandra, Acatrinei Ioana, Suta Andrada, Miron Simona. Din lot mai fac parte, deși nu au drept de joc la junioare 2 în acest sezon,  și surorile Cireș Mihaela și Gabriela.

Foto: jurnalsportiv.ro

Un comentariu la „Handbal, juniori / Junioarele II de la ACS Tescani fac furori”

  1. Felicitari domnule profesor si mult succes in continuare fetelor
    o spun cu multa mandrie deoarece oameni ca dumneavoastra sunt din ce in ce mai putini in bacau,orasul in care sportul nu mai reprezinta mare lucru

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.