Mai greu decât arată scorul / Știința Bacău – CSM Satu Mare 3-0 (26-24, 25-20, 25-15)

Stiinta Bacau - CSM Satu Mare 8În etapa a șasea din cadrul Diviziei A1 la volei feminin, campioana României Știința Bacău, a învins-o pe nou-promovata CSM Satu Mare în trei seturi. Echipa din Satu Mare a arătat, însă, foarte bine în primele două seturi și a lăsat impresia că merita chiar să câștige unul dintre acestea. În ultimul set, oaspetele au căzut psihic, iar băcăuancele nu le-au mai lăsat să intre in joc. 

Primul set a început bine pentru gazde, distanțându-se la 5-0 pe serviciul Stoyanovei, însă trei greșeli ale Anastasyei Harelik și un atac al sătmărencelor au făcut ca acestea să vină la un punct distanță. Harelik a avut un început de set foarte slab și la scorul de 10-9 a fost schimbată cu Irina Radu. Campioanele s-au distanțat la 19-12 și păreau că vor câștiga lejer acest set, însă nu a fost așa. Nou-promovatele au început să recupereze, iar la scorul de 24-22 Adriana Matei a reușit doi ași consecutivi și a dus setul în prelunigiri. O minge plasată în fileu de Beata Vaida și un serviciu bun al lui Harelik a făcut ca Știința să câștige setul cu 26-24. 

Setul al doilea a început mult mai bine pentru oaspete, care au condus la primul time-out tehnic cu 7-8, iar treptat au reușit să facă 7-12, apoi 16-20. La 16-20 Ioana Baciu a ajuns la serviciu, iar Știința a întors acest set în favoarea sa, câștigându-l cu 25-20. În ultimul set jucătoarelor din Satu Mare nu le-a mai ieșit nimic, iar Știința Bacău a profitat și și-a adjudecat setul cu 25-15. 

Un meci care a tras un semnal de alarmă, deoarece campioanele par a fi în regres, în frunte cu Ioana Baciu, care se pare că și-a pierdut locul de titulară în fața mult mai constantei Yulia Stoyanova, iar ridicătoarele echipei și liberoul nu se ridică la nivelul așteptărilor. De altfel, imediat după partidă, antrenorul Florin Grapă le-a băgat într-o lungă ședință pe elevele sale și cu siguranță că n-a fost una cu laude.

Știința Bacău: Alexandra Sobo (15 puncte), Anastasya Harelik (10), Yulia Stoyanova (9), Tatiana Lupu (9), Denisa Rogojinaru (4), Sabina Moisa (1), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat: Ioana Baciu (10), Olena Novgorodchenko (4) și Irina Radu. Antrenor: Florin Grapă. 

CSM Satu Mare: Victoria Dyedkova (13 puncte), Adriana Matei (7), Alexandra Mișca (7), Beata Vaida (7), Alexis Matthews (5), Ivana Zburova (4), Allison Mc Curdy – libero. A mai jucat: Alexandra Molnar. Antrenor: Adrian Pricop.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.