Lupte greco-romane / Succese băcăuane la naționalele U15

I. Sarban , Lorenzo Botez , M.BotezAS Lupte Bacau a obținut un prim succes important prin clasarea pe locul al II-lea la finala Campionatului Național de lupte greco-romane U15. Prin cele 3 medalii cucerite de Benone Lupu (vicecampion categ. 38 kg), Sergiu Ilieș (campion categ. 46 kg) și Lorenzo Botez (categ. 59 kg), AS Lupte a urcat pe podiumul naționalelor desfășurate la Târgoviște, după CS Botoșani. Astfel, clubul băcăuan (președinte – Marius Botez, antrenori – Ion Șarban și Sorin Tașcă) reușește o performanță notabilă, de a surclasa cluburi de prestigiu din România, performanță care se încadrează în obiectivele propuse de la înființare, și anume de a deveni un centru-pepinieră de valoare în luptele din România, precum și de a obține clasări bune și medalii la CE si CM.

De asemenea, ASL Bacău derulează proiecte și în mediul rural (în localitățile Săucești, Nicolae Bălcescu, Luizi Călugăra, Sascut ș.a.), inclusiv cu susținerea CJ Bacău și a autorităților locale și a instituțiilor școlare, unde  și-a propus ca obiectiv cucerirea de medalii la Campionatele Naționale pe echipe, cu sportivi proveniți preponderent din mediul rural.

Sorin Tașcă : ”După rezultatele deosebite din 2013 , clubul de lupte a mai adus 8 medalii și în acest an la Bacău”.  Marius Botez : “Sportivii noștri au demonstrat că au valoare. Trebuie  îmbunătățite condițiile de antrenament”. Ion Șarban : ”Considerăm că potențialul clubului este mare și cred că merităm o susținere adevărată la nivel local.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.