Examen trecut cu brio / Dinamo Romprest București – Știința Bacău 1:3 (18-25, 20-25, 25-19, 21-25)

Volei Alba Blaj - Stiinta Bacau 4Campioana României a trecut cu bine și peste al doilea derby din debutul campionatului, de data aceasta pe terenul vicecampioanei. Ironizată de Marian Ștefan înainte de meci, Ioana Baciu i-a răspuns ”piticului” pe teren, cu o evoluție senzațională, atacurile sale rezolvând multe momente delicate. De asemenea, ucraineanca Anastasia Harelik a avut o evoluție remarcabilă, peste cele din primele două etape. Merită menționată și revenirea Tatianei Lupu, de la care se așteaptă să revină la forma pe care o arăta atunci când pleca de la Bacău acum 2 ani.

Știința s-a desprins la 10-5 în primul set datorită serviciului foarte bun. Chiar dacă dinamovistele au reușit să se apropie la 14-16 și 15-17, băcăuancele au gestionat mai bine finalul parțialului, încheiat de o combinație Moisa-Sobo. Setul secund a început cu Știința la conducere (5-3), dar Dinamo a punctat de 4 ori consecutiv pe serviciul Bogdanei Anisova. Campioana a egalat la 9 după un blocaj al Anastasiei Harelik și a intrat cu avantaj minim la al doilea time-out tehnic. Oaspetele s-au desprins la 22-16, scor la care gazdele au făcut 3 puncte la rând, iar la 23-20 pentru Știința, Dinamo a contestat un punct discutabil acordat adversarelor. Un as al aceleiași Harelik a închis setul și se părea că ne îndreptăm spre o victorie scurtă a campioanei.

N-a fost de acord cu acest lucru spaniola Milagros Collar, despre care Florin Grapă spunea înainte de meci că e cea mai bună achiziție a celor de la Dinamo. Pe fondul unor neatenții în apărare ale echipei băcăuane și al evoluției foarte bune a lui Collar, echipa gazdă a câștigat setul al treilea destul de clar. Setul al patrulea a fost al Ioanei Baciu, care a punctat din toate pozițiile din care a atacat. Știința a avut 16-13, dar Dinamo a egalat la 17, scor la care un atac al Denisei Rogojinaru  și un as al Ioanei Baciu au dus echipa campioană la două puncte de adversare. Bucureștencele s-au apropiat la 21-22, Florin Grapă a cerut inspirat time-out, iar campioana a punctat de 3 ori consecutiv, de două ori prin Harelik și o dată datorită unui atac în fileu al lui Collar.

”Meciul n-a fost unul spectaculos, dar cel mai important e că am luat toate cele trei puncte deși, vă spun cinstit, m-aș fi mulțumit și cu două. Cred că am blocat mai bine decât adversarele, în timp ce serviciul nostru a fost oscilant. Cred că am jucat mai bine în prima etapă, cu Blajul, dar să nu uităm că un meci cu Dinamo are altă încărcătură. În ce privește echipa bucureșteană, mi s-a părut un pic obosită, sau poate ne-turată, dar Dinamo rămâne periculoasă, dacă o lași să joace, îți creează probleme”, ne-a declarat antrenorul campioanei, Florin Grapă.

DINAMO: Luminița Trombițaș (2 puncte), Milagros Collar (25), Alida Marcovici (13), Liana Badea (6), Diana Cărbuneanu (4), Aneta Germanova, Nicoleta Manu – libero. Au mai jucat: Bogdana Anisova (12), Ana Maria Ștefan (5) și Alice Kapelovies (2). Antrenor: Ion Dobre.

ȘTIINȚA: Sabina Moisa (6), Ioana Baciu (26), Anastasia Harelik (15), Denisa Rogojinaru (13), Alexandra Sobo (9), Tatiana Lupu (8), Mihaela Albu – libero. Au mai jucat Olena Novgorodchenko și Alexandra Badea. Antrenor: Florin Grapă.

3 comentarii la „Examen trecut cu brio / Dinamo Romprest București – Știința Bacău 1:3 (18-25, 20-25, 25-19, 21-25)”

  1. Ma bucur nespus de mult de victoria obtinuta, ati mai trecut un hop. Daca nu va furau arbitri in setul 3 terminati cu 3-0, este bun 3-1. Acel presedinte a lui dinamo,stefan este mic in toate.Mult succes fetelor si antrenorilor de AUR. FORTA STIINTA BACAU!!!!!

  2. Bai piticanie tot respectul ce faci la dinamo dar nu o sa iei niciodata campionatul in fata STIINTEI.Bravo fetelor sunt mandru de voi.Bravo d-le Grapa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.