Monique Tijsterman (antrenor principal OCI-LIONS): ”Băieții mei au făcut o treabă foarte bună astăzi și cred că am făcut un joc mai bun decât ieri. Atunci când am avut un avans de 3 goluri, m-am gândit chiar că ne-am putea califica și le-am spus băieților că trebuie să nu primim mai mult de 28 de goluri. Orice e posibil în handbal, așa că sigur că m-am gândit la calificare. De ce nu mă manifest la greșelile de arbitraj? O făceam la începuturile carierei mele de antrenor, când obișnuiam să țip la arbitri când nu-mi convenea ceva. Cu timpul am înțeles că astfel de manifestări nu fac decât să-i întoarcă împotriva echipei tale și, în plus, protestele nu vor schimba niciodată o decizie deja luată. Pe de altă parte, sunt și lector EHF, așa că e normal să mă port așa cum o fac. Am avut o ședere foarte plăcută aici, la Bacău, unde absolut totul a fost în regulă. Sunt satisfăcută de felul în care s-a comportat echipa mea, felul în care și-au corectat greșelile din primul meci și am făcut un al doilea joc diferit, în mare viteză, mai concentrați, realizând o treabă foarte bună. Aceste 2 meciuri ne vor prinde foarte bine, având în vedere faptul că noi avem ca obiectiv calificarea în play-off-ul din Bene-League.”
Luc Steins (coordonator OCI-Lions, 19 ani, student): ”Astăzi am jucat ceva mai rapid decât ieri, am făcut și mai puține greșeli tehnice datorită faptului că am fost mai concentrați. E foarte greu să joci împotriva unei apărări masive, ca a echipei din Bacău, în condițiile în care noi avem un singur jucător capabil să arunce peste blocajul adversarilor. Astfel, am fost nevoiți să compensăm acest dezavantaj printr-un joc în mare viteză. Pe final, am încercat să mărim viteza și să punem presiune pe echipa din Bacău. De aceea s-au pierdut 2,3 mingi care s-au dovedit a fi decisive. Până la urmă, și-a spus cuvântul experiența adversarilor noștri.”
Răducu Tamaș : ”Vreau să încep prin a felicita echipa olandeză pentru jocul foarte rapid cu care au surprins pe toată lumea. Ieri toată lumea a crezut că ne-am tratat adversarii cu lejeritate, dar astăzi s-a văzut că ei au făcut din nou un joc în mare viteză, rezultând un meci echilibrat. Sunt fericit că am reușit, în cele din urmă, să învingem și să ne calificăm în fața unei echipe care a jucat un handbal de calitate, chiar dacă vine dintr-un campionat care nu este atât de bine cotat. Dacă ar juca în campionatul nostru, sunt sigur că ar prinde un loc în play-off cu un joc atât de rapid. Practic, acest joc al lor în mare viteză a fost asul din mânecă datorită căruia ne-a surprins. La fel de adevărat este că nu am făcut cele mai bune jocuri ale noastre în această dublă manșă. Dacă m-am gândit că am putea fi eliminați când eram conduși la 3 goluri ? Nu am voie să mă gândesc la așa ceva în timpul meciului, dar acum, după ce s-a terminat, pot spune că era posibil orice.”
Din păcate, nu vă putem prezenta declarația lui Mateo Garralda, deoarece engleza dumnealui a fost neinteligibilă pentru ziariștii prezenți în sală și nu numai. Îi rugăm pe cei de la Știința să ia în calcul aducerea unui translator de limbă spaniolă.
Jurnalistii trebuie sa stie limba spaniola .
avea dreptate Radu Voina la saptamana de handbal … la cat timp liber au handbalistii, in afara celor 2 antrenamente de 2.5 ore , aici incluzand transportul la sala si retur, ar putea sa invete romana … ca nu cred ca daca pleci in straintate sa joci o sa vorbeasca la nesfarsit engleza cu tine … plus ca e o dovada de respect fata de cei care te platesc.
Limba romana nu se poate invata in 3-4 luni.
Pidpalova a invatat romana in 6 luni. Deci se poate, trebuie sa se doreasca doar. N-am zis de azi pe maine.
spaniola este cea mai vorbita limba .asa ca ….