Fără rezistență / Știința MD Bacău – Energia Pandurii Tg. Jiu 26-21 (14-10)

VEM_4825

Știința MD Bacău a obținut a doua victorie pe teren propriu după un joc pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt. Trebuie specificat însă că succesul s-a datorat nu atât evoluției strălucite a gazdelor, cât prestației submediocre și fără chef a gorjenilor. De altfel, oaspeții au marcat pentru prima oară în min. 12, și atunci după un contraatac declanșat de o pasă greșită a lui Victor Alonso. Și fiindcă tot am ajuns la spaniol, acesta a continuat să alterneze execuțiile magnifice cu serii de greșeli exasperante. Atâta doar că, în timp ce el a beneficiat din plin de clemența lui Mateo Garralda, nu același lucru se întâmplă cu jucătorii români. Astfel, de abia introdus în teren, Alin Câmpan a fost schimbat pentru o greșeală defensivă când Știința avea 7 goluri avans. Anterior, însă Ilieș înscrisese nestingherit de pe semicerc, din intermediar, se unde se apăra Alonso. Să fie din cauză că Alin nu a fost adus de senor Mateo? Nu știm, dar devine bătător la ochi și deranjant.

Îngrijorătoare e și eclipsa de formă a celor doi estonieni. În ce-l privește pe Pinnonen, e evident că acesta nu se simte confortabil pe postul de inter stânga, unde e utilizat obsesiv. Cât despre Johannson, pivotul Științei pare să fi intrat într-un blocaj, ratând nu mai puțin de 5 situații de pe semicerc! Foarte bună a fost evoluția extremelor Bondar și Păunică, cei doi înscriind jumătate din golurile formației băcăuane, printre remarcații meciului numărându-se și Tamaș și Rotaru. Victorie concludentă după o evoluție pe care nu o dorim repetată miercuri, cu Steaua. Să nu uităm că Odorheiul le-a dat gorjenilor 14, iar Constanta 10.

Două vorbe și despre arbitraj: deși au dat multe kilograme jos, Manea și Iliescu au rămas la fel de netalentați.

Evoluția scorului 2-0 (5), 5-0 (10) 6-4 (15), 10-5 (20), 13-8 (25), 14-10 (30), 16-11 (35) 19-13 (40), 20-14 (45), 23-16 (50), 25-19 (55), 26-21 (final).
Știința: Tamaș (7 interv.), Grigoraș (2 interv.), Erhan – Bondar (8 goluri / 8 aruncări), Păunică (5/6), Alonso (5/7), Rotaru (3/5), Ramba (3/6), Pinnonen (1/4), Masachs (1/1), Johannson (0/5), Celestin, Câmpan, Carali. Antrenori: Mateo Garralda și Sorin Bârză.
 Energia: Selaru (13 interv.) – Sifre (8/12), Ilieș (5/6), Dragnea (4/7), Kekezovic (2/4), Enache (1/2), Acatrinei (1/9), Giotoiu (0/1), Halasz (0/2), V. Popescu, Rodrigues. Antrenor: Liviu Andrieș.
Arbitri: Doru Manea și Radu Iliescu.

11 comentarii la „Fără rezistență / Știința MD Bacău – Energia Pandurii Tg. Jiu 26-21 (14-10)”

 1. Daca si tamas a jucat bine, ati vazut alt meci … Dar la portari e aceeasi poveste, o sa avem acelasi titular 20 ani de acum inainte, indiferent cine o sa fie antrenor. Garralda face treaba buna, pacat totusi ca nu mai castigam la scor.

   1. Domnule reporter, dupa meciul de aseara cu HCM am inceput sa caut meciuri de a le stiintei in care Tamas a aparat bine . L.am gasit , dar se pare ca acesti suporteri nu prea il aprecieaza pe Raducu

 2. Ma bucur de victorie, ar fi cazul al aducem inapoi pe acest suprem portar SELARU ,pacat ca n- ul mai avem intre buturi. Sa.va ajute bunul DUMNEZEU pe toti ( echipa,conducerea tehnica si nu in ultimile randuri pe sponsori si familile voastre). FORTA STIINTA DEDEMAN BACAU!!!.

 3. Se vede din avion ca nu.l „haliti” pe garralda. Sincer mai bine ati aplauda revenirea lui Ramba!!! Sau mai bine va.ti intreba de ce nu mai vine lumea la sala sau de ce un bilet costa 10lei iar in weekend pt 2meciuri vom scoate din buzunar 30lei. Vi se pare normal? Lasa.ti antrenorul sa.si faca meseria asa cum stie el si daca pana la finalul turului nu suntem acolo unde trebuie sa fim sa se ia masuri … Pana atunci „ciocu mic” si joc de glezne. Forzza stiinta. Forzza garralda

  1. Nu se pune problema de ”halit” sau ”nehalit”, ci de metodele folosite, după principiul ”pentru unii mumă, pentru alții, ciumă”. Așa cum am mai spus, niciun derapaj nu va scăpa nepenalizat.

 4. Nu conteaza cine a jucat si cine nu,sunt o echipa si azi are o zo mai buna unul alta data altcineva.Facand aceste remarci nu face-ti decat sa dezbinati coeziunea din echipa.Important este sa fie in joc cine are o zi buna si sa castigamDe aia s-a intarit echipa,Doar nu s-au facut investitii in straini sa fie tinuti in vitrina .Trebuie sa munceasca sa arate o alta fata a handbalului europeanToata echipa are doar de castigat.
  Felicitari pentru victorie!!Mult succes in continuare sa fiti cu totii cei mai buni!

 5. Hai ca incepem sa cadem in sindromul becali….de ce a jucat x si nu y…..pentru ca pe postul x avem 3 jucatori iar pe y ……niciunul ar fi un raspuns. sant gata sa dau scris pe o sticla de vin ca Alin Campan va fi un jucator determinant pentru stiinta !!!! singura remarca dupa meciul de astazi ar fi schemele extrem de reusite pe faza de atac si regretul ca in toti acesti 3 ani irosti in era colin bondarul sau chiar paunica nu au avut concurenta reala,daca ar fi avut Marius si Rares ar fi jucat acum in echipe de liga campionilor !! si ar mai fi ceva,criza teribila prin care trece Martin…….

  1. Mișu, tu chiar nu ești în măsură să vorbești de sindromul becalian. Ești prea orbit de antipatia pentru Colin ca să judeci obiectiv. Dacă Voica îi făcea lui Câmpan ce i-a făcut Mateo, ieșeai prin tavanul sălii de revoltă. Cât despre sticla de vin de care vorbești, nu e vin spaniol, nu ? 😉

 6. Joc bun per ansamblu … Foarte slabi tg jiu, anul asta cred ca pica … Ma mir ca a batut suceava la vaslui si daca nu ma insel, interul lor sarb e al nostru de fapt si a dat vreo 8 goluri. Garralda face treaba buna, se vede altceva in jocul nostru dar nu prea mai are voie sa piarda puncte… Deja 10 puncte pierdute inseamna multisor. Sa vedem ce se intampla miercuri cu steaua, sper sa nu avem surprize.

 7. antipatie fat de colin….putin cam mult spus,unde nu se duce colin antrenor acu la Minaur,va fi cel mai iubit dintre pamanteni 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.