Declarații după Știința MD Bacău – HC Vaslui 26-19

Stiinta Bacau - HC Vaslui (2)

Din păcate pentru el și pentru echipa pe care o antrenează, domnul profesor Leonard Bibirig n-a binevoit să rămână după meci să dea declarații. L-a sunat, după o oră, pe un oficial al clubului băcăuan, să-și ceară scuze și să-i comunice că așteaptă telefoane, că răspunde la orice întrebare. Dragă ”Bibi”, știi foarte bine că nu așa se fac lucrurile, așa cum știi foarte bine că, ori de câte ori ai jucat la Bacău, ai rămas la declarații, așa că nu ține. Ofițerul de presă al oaspeților a venit în fața ziariștilor cu Mihai Bujor, care a explicat cum era Știința de bătut dacă erau adversarii mai pragmatici și că era normal să se bucure zgomotos și provocator când a înscris în minutul 52, fiindcă ”jucătorul dumneavoastră m-a lovit”. Culmea e că nu-l lovise nimeni, reluările TV au demonstrat că fostul jucător al Științei a simulat, iar presa n-are în proprietate niciun jucător. Îl rugăm pe Sandu Iacob (aplaudat din nou la scenă deschisă) să-i explice mai tânărului său coleg cum stă treaba cu fair-play-ul și cu respectul față de echipa la care ai jucat.

În ceea ce-l privește pe Mateo Garralda, acesta a spus: ”A fost un meci foarte greu, l-am utilizat pe Pinnonen la linia de 9 metri datorită vitezei lui. În apărare am jucat foarte bine.” Atât s-a înțeles după primul minut. Apoi, l-am întrebat dacă nu e un dezavantaj să joci fără jucători capabili să înscrie cu aruncări ”de afară”. Și, evident, Mateo s-a bosumflat. ”Azi am considerat că e mai bine să jucăm cu jucători rapizi, cu mobilitate. Cred că azi am înscris 8-9 goluri de la 9 metri, iar Vasluiul 3 sau 4. E foarte greu să găsești o echipă în lume care înscrie 15-20 de goluri de la 9 metri”.  Greu de crezut ultima chestiune. Știința înscria cu regularitate 15-20 de goluri de la 9 metri în sezonul trecut, Mateo, așa că, bucură-te, ai găsit echipa ! Cât despre cele 8-9 goluri înscrise de Știința de la 9 metri, doar dacă numărăm ca Ghiță Pristanda.

Eroul meciului, Răducu Tamaș, a declarat: ”Am început scârțâind sezonul, dar ușor-ușor ne găsim ritmul și cred că a fost vizibilă schimbarea față de meciul de la Turda. Era foarte important să câștigăm azi și cred că s-a văzut faptul că ne-am dorit foarte mult victoria. Ultimele 10 minute de azi au fost normale, le-am spus și colegilor mei la time-out-uri să jucăm cu cap, să nu ne grăbim, să nu ne hazardăm și cred că s-a văzut că am început să gestionăm alttfel anumite faze.”

Un comentariu la „Declarații după Știința MD Bacău – HC Vaslui 26-19”

  1. Ma bucur mult de victoria obtinuta. Se vede ca s- a lucrat mult la antrenamente.Ce zice domnul George de victoria obtinuta ???. Felicit echipa si conducerea tehnica.Va doresc mult succes in continuarie Sa veniti cu victorie de la Odorhei.Hai STIINTA DEDEMAN BACAU!!!!!.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.