Fotbal, Liga a III-a / Aerostar Bacău – Sporting Liești 0-0

Aerostar Bacau - Sporting Liesti 4

După victoria din prima etapă, de la Sfântu Gheorghe, Aerostarul nu mai găsise drumul spre victorie, înregistrând trei înfrângeri consecutive, fără gol marcat. Nici vineri după-amiază, în disputa cu penultima clasată, jucătorii antrenați acum de Giani Florian n-au izbutit să înscrie, oferindu-le oaspeților ocazia de a cuceri primul punct din campionat.

Prima repriză a fost una urâtă, încâlcită, gazdele având mari probleme în fața unui adversar arțăgos și bine așezat în teren. Singura fază mai de Doamne-ajută a fost cea din minutul 35, când șutul-centrare expediat de Dobârceanu a fost respins cu greutate de Vasiliu. Cu 2 minute înainte de pauză, fundașul central al Aerostarului, Sorin Ichim, a avut o intervenție echivalentă cu un gol, oprindu-l cu o alunecare riscantă, dar curată, pe Anastasie.

În mitanul secund, fața jocului s-a schimbat după ce Giani Florian i-a trimis în teren pe Artenie și Furtună. În minutul 48, Artenie a făcut o cursă pe aripa stângă, a centrat bine, dar Negru a fost blocat la 6 metri. Opt minute mai târziu, cel mai periculos jucător al oaspeților, Bahnașu, a scăpat singur cu Petrache, care a ieșit la 25 de metri de poartă, iar jucătorul gălățean a șutat alături. Cea mai mare ocazie a băcăuanilor s-a consumat în minutul 56, atunci când o pasă lungă a lui Patriche l-a găsit demarcat în careu pe Furtună, al cărui șut din 10 metri a fost respins în corner de Vasiliu. Treptat, jocul s-a stins, cu o dominare haotică a Aerostarului, care a mai avut o singură situație de gol, în ultimul minut, când Artenie a executat o lovitură liberă de la 25 de metri puțin pe lângă poartă.

Aerostar Bacău acumulează 4 puncte și va evolua în etapa viitoare în deplasare, la FC Păpăuți (Covasna).

AEROSTAR: Petrache – Șt. Pavel, Patriche, Ichim, Dobârceanu – Leonte (46 Artenie), Cl. Filip, Apostu, Sîrbu (62 R. Gheorghe) – M. Balan (53 Furtună), Negru. Antrenor: Giani Florian.

SPORTING: Vasiliu – Filimon, Nastea, Voicu, N. Balan – Iordache, Adamache, Bogoș, Vieru (59 Mătcașu; 81 Lupu) – Bahnașu (90+2 Colilie), Anastasie (46 Dorojan). Antrenor: Valentin Cramer.

Arbitru: Vlad Baban (Iași). Asistenți: Ionuț Melinte (Iași) și Mihăiță Adrian Noroc (Botoșani).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.